x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bistriţa: Patru hectare de pădure din Munţii Călimani, cuprinse de un incendiu

Bistriţa: Patru hectare de pădure din Munţii Călimani, cuprinse de un incendiu

de Mediafax    |    10 Aug 2012   •   10:19
Bistriţa: Patru hectare de pădure din Munţii Călimani, cuprinse de un incendiu

Patru hectare de padure tanara din Muntii Calimani, aflate pe raza administrativa a comunelor Sieut si Dumitrita, ard mocnit de trei zile, la stingerea incendiului actionand peste 30 de silvicultori, pompieri si localnici.

Seful Ocolului Silvic Dealul Negru, Danut Pintea, a declarat corespondentului MEDIAFAX, ca incendiul a izbucnit in cursul zilei de miercuri, in zona Poaia Tomii din Muntii Calimani, cel mai probabil din neglijenta unui culegator de fructe de padure care fie a aruncat o tigara aprinsa, fie a uitat sa stinga un foc.

"Incendiul a izbucnit miercuri, la o altitudine de 1.500 de metri, in zona Poiana Tomii din Muntii Calimani, intr-o padure tanara de conifere, o plantatie care nu are mai mult de 25 de ani. Ard trei hectare de padure de pe raza comunei Sieut si inca un hectar de padure de pe raza comunei Dumitrita. Credem ca focul a izbucnit dintr-o neglijenta a vreunui culegator de fructe de padure. Fie a aruncat o tigara aprinsa, fie a aprins un foc si a uitat sa-l stinga. Luptam de trei zile cu incendiul. Focul arde mocnit. In prima zi am avut 30 de oameni la stingere, apoi 15, iar vineri avem tot 15. Incercam sa ducem apa cu niste cisterne si speram sa il stingem in cursul zilei de vineri", a declarat Danut Pintea.

Potrivit sursei citate, oamenii mobilizati la incendiul de padure au sapat un sant pentru a limita raspandirea focului.

"Sapam un sant adanc sa limitam raspandirea focului. Speram sa reusim vineri sa stingem incendiul si cu apa pe care o cara, in cisterne, niste tractoare", a afirmat el.
Pentru a depista cine se face vinovat de producerea incendiului, politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au inceput o ancheta.

×
Subiecte în articol: incendiu pădure