x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Blocul Cocoşilor - Udrea bagă pene de curent în Floreasca

Blocul Cocoşilor - Udrea bagă pene de curent în Floreasca

de Diana Scarlat    |    04 Feb 2009   •   00:00
Blocul Cocoşilor - Udrea bagă pene de curent în Floreasca

O urăsc pe Elena Udrea de când a-nceput construcţia blocului de pe Strada Chopin. Sunt mulţi şi locuiesc în cartierul Floreasca, din Bucureşti, în zona Străzilor Garibaldi, Glinka şi Chopin. Oamenii spun că, după ce le-a luat lumina naturală, Elena Udrea i-a lăsat şi fără curent electric, şi fără televizoare.



"Din cauza ei am luat foc toţi de-aici. Pe 30, noaptea, la ora 23:00 mi s-a ars toată aparatura din casă când a fost pană de curent din cauza blocului pe care-l construieşte Elena Udrea", spune o femeie înfuriată care locuieşte în blocul de pe Strada Chopin. Oamenii s-au revoltat mai întâi în 2007, când au aflat că în spaţiul îngust dintre bloculeţele cochete, cu două etaje, de pe străzile cu nume de compozitori, va creşte o construcţie de trei ori mai mare decât toate celelalte, înghesuită între geamurile lor. Au aflat că Elena Udrea şi Dorin Cocoş urmează să transforme spaţiul verde dintre blocuri în şantier, iar liniştea cartierului va deveni doar o amintire. "Ne-a luat lumina naturală. Trebuie să suportăm mizeria din şantier, zgomotul infernal şi nu mai avem intimitate în propriile case", mai spune un locatar al blocului din vecinătatea construcţiei, ale cărui ferestre dau direct în şantier. După ce s-a născut un adevărat cult anti-Elena Udrea în zona Floreasca, oamenii o acuză pe blonda de la Turism că îi lasă şi fără curent electric după ce le-a luat lumina zilei. Şi, mai mult, vineri noaptea au rămas şi fără aparatură electronică şi electrocasnică, după ce a explodat un cablu, fix lângă şantier.

CINE PlĂTEŞTE?
"Am cerut despăgubiri la Electrica şi mi-au spus să iau televizorul în braţe, să mi-l duc la reparat pe banii mei şi să vin cu factura la ei. Îmi calculează ce reparaţii s-au făcut şi se scade uzura televizorului. Dacă e bun, bine, dacă nu, nu... Acum am fost cu telefonul unei vecine să i-l repar. I s-a ars centrala, televizorul şi aparatul de radio. Din luna mai asta avem. De 40 de ani stau aici, pe Strada Chopin, la numărul 13, şi niciodată nu s-a întâmplat aşa ceva. Acum, din luna mai, de când a-nceput să construiască blocul, ne-a lăsat fără curent", spune Minodora Sala, care vrea să dea în judecată vinovaţii, pentru a i se plăti pagube. "Pe 30 noaptea, la 23:30 au venit pompierii, au spart geamurile şi-au intrat în casa unui vecin, pentru că televizorul ardea cu flacără. Nouă ne-au ars carcasele televizoarelor", se plânge femeia, disperată.

DEZMINŢIREA
La intrarea pe Strada Chopin, colţ cu Glinka, angajaţii Electrica SA muncesc de zor încă de vineri noaptea, de când a explodat un cablu. Deşi respectivul cablu trece pe lângă şantier, ei spun că nu are nici o legătură cu blocul în construcţie. Contactată telefonic, Elena Udrea a declarat la rândul său că avariile repetate nu au nici o legătură cu şantierul. La fel spune şi Cornelia Ion, purtătorul de cuvânt al companiei de furnizare a energiei electrice Enel Muntenia Sud, cu menţiunea că vom avea un răspuns oficial după ce se va cerceta amănunţit cauza avariilor. Cu aceleaşi argumente vin şi constructorii. "Din punctul meu de vedere acuzele nu sunt fondate. Noi avem un aviz de racordare care nu are nici o legătură cu cablul de alimentare a blocurilor. Cei de la Electrica înlocuiesc nişte cabluri vechi acum. Avaria a fost vineri seara, moment când pe şantier nu lucra nimeni. Dacă era vina noastră, ne acuzau şi ne trăgeau la răspundere pentru cheltuieli, dar nu ne-a solicitat nimeni aşa ceva din partea Electrica şi nici nu poate demonstra cineva că este vina noastră", a declarat inginerul Oros Oscar, şeful serviciului energetic al firmei de construcţii Erbaşu, responsabil cu partea electrică a şantierului. Deşi toţi factorii responsabili neagă legătura între şantier şi avariile repetate, oamenii din zonă sunt convinşi că vina aparţine în totalitate Elenei Udrea, soţului său, Dorin Cocoş, şi constructorilor, pentru că, spun ei, nu au fost probleme cu acele cabluri până la începerea construcţiei. "Am auzit că ieri a căzut generatorul pe Barbu Văcărescu, dar noi credem că tot de-aici a plecat. După ce ne-au lăsat pe-ntuneric vineri seara şi ne-au ars aparatura, ieri n-am avut lumină de la 15:00 până după miezul nopţii", mai spune o "vecină" a cuplului Udrea-Cocoş, convinsă, ca şi alţi locatari din zonă că avaria de luni din Sectorul 2 al Capitalei are legătură tot cu şantierul blondei de la Turism.

×
Subiecte în articol: observator udrea santier