x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Braşov - Sărbători pascale la preţuri de dumping

Braşov - Sărbători pascale la preţuri de dumping

de Libiu Mateescu    |    29 Apr 2008   •   00:00

Sfintele sărbători de Paşte au umplut pensiunile şi hotelurile din Bran – Moeciu pînă la refuz, iar mirosul mieilor şi cîrlanilor fripţi la proţap au umplut atmosfera în cele două comune. 



Sfintele sărbători de Paşte au umplut pensiunile şi hotelurile din Bran – Moeciu pînă la refuz, iar mirosul mieilor şi cîrlanilor fripţi la proţap au umplut atmosfera în cele două comune.  

Miile de vizitatori au închiriat cu cîteva luni înainte locurile la pensiuni, de regulă doar cu cazare, anul acesta preţurile fiind la jumătate faţă de anul trecut. Doar 60-100 RON a costat cazarea de persoană pentru o noapte, ceea ce a dus la un val de turişti care a blocat literalmente inclusiv circulaţia în zona Branului. Întrebat despre cauzele care au determinat explozia agroturistică din 2008, primarul Moeciului, Niculae Clinciu, a explicat: "Anul acesta a fost foarte ieftin la Bran şi la Moeciu. S-au construit alte cîteva sute de pensiuni, iar oferta a fost generoasă, astfel încît zona s-a umplut de turişti. Patronii pensiunilor au scăzut mult preţurile, deoarece turiştii au de unde alege şi nu se mai aruncă la prima ofertă. Am editat şi un ghid al Moeciului, pentru a-i orienta pe turişti. De ieri, aceştia au ieşit la plimbare şi au luat cu asalt Castelul Bran, Peştera Dîmbovicioara şi alte împrejurimi ale comunei", spune primarul.

TRENUL DE EPOCĂ. Explicaţia dezvoltării fără precedent a agroturismului este dată şi de perspectiva construirii noului aeroport de la Braşov, dar şi de înfiinţarea unor noi posibilităţi de distracţie, cum ar fi trenul de epocă al Consiliului Judeţean, care a circulat arhiplin în zilele de sărbătoare. "Veniturile din turism ale judeţului au crescut de cinci ori în ultimul an", a declarat Aristotel Căncescu, şeful CJ Braşov. Poiana Braşov a fost şi ea plină în proporţie de 90%, deci 8.000-10.000 de locuri ocupate, deşi scăderea preţurilor a fost mai puţin vizibilă în această staţiune. Turiştii cazaţi la Braşov au vizitat în special vechile ziduri şi turnuri de apărare ale Braşovului, renovate de curînd.  

×
Subiecte în articol: observator