x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Brîul Maicii Domnului

Brîul Maicii Domnului

17 Mai 2008   •   00:00
Brîul Maicii Domnului

Brîul Maicii Domnului va fi adăpostit la Biserica Garnizoanei din Mangalia pînă duminică, după slujba de sfinţire a bisericii ce poartă hramul Adormirea Maicii Domnului.

Brîul Maicii Domnului va fi adăpostit la Biserica Garnizoanei din Mangalia pînă duminică, după slujba de sfinţire a bisericii ce poartă hramul Adormirea Maicii Domnului. Porţile bisericii vor fi deschise zi şi noapte pelerinilor care vor să se închine la Sfîntul Brîu. Duminică, în jurul orei 15:00, procesiunea va porni spre Constanţa iar, Brîul Maicii Domnului va fi depus la Catedrala Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel.

 

 

 

ŞANTAJ ECONOMIC  - Italian arestat la Tîrgu-Mureş

Luigi Riccardi, un italian cunoscut pentru apartenenţa la o grupare mafiotă şi căutat de autorităţile italiene pentru asociere în vederea săvîrşirii infracţiunii de extorcare gravă, a fost prins ieri la Tîrgu-Mureş. Potrivit unui comunicat al IGPR, în perioada 1992-1998, acesta împreună cu fratele său au comis în mod repetat mai multe fapte de şantaj economic asupra unui conaţional, prejudiciul fiind estimat la circa 300 de milioane de lire italiene. În prezent este arestat pentru 29 de zile, urmînd a fi predat autorităţilor italiene.

 

 

Bucureşti -Ecrane gigant pentru Euro 2008

Primăria Capitalei, Federaţia Română de Fotbal şi Comitetul de Organizare a Campionatului European de Fotbal vor amenaja în Piaţa Constituţiei şi în Piaţa George Enescu o zonă specială în care suporterii vor putea urmări meciurile de la Euro 2008 pe ecrane gigant. Viceprimarul general, Ionuţ Popa, a declarat în cadrul conferinţei, la care au participat şi ambasadorii Austriei şi Elveţiei la Bucureşti, că programul metroului va fi modificat în perioada Campionatului European, iar numărul mijloacelor de transport în comun va fi suplimentat.

 

 

 

Acţiune PC - Miting pentru Piaţa Obor

Conservatorii bucureşteni au continuat ieri campania împotriva distrugerii Pieţei Obor printr-un miting. Bucureştenii din zona Obor au protestat şi ei împreună cu Codrin Ştefănescu, candidatul conservator la Primăria Capitalei, senatorul PC Marius Marinescu, Alexandru Norocel, candidat PC pentru Sectorul 2, faţă de decizia autorităţilor locale de a transforma piaţa într-un mall. “Vom continua aceste acţiuni şi duminica viitoare şi ori de cîte ori va fi necesar ca să arătăm că Piaţa Obor trebuie păstrată, în nici un caz demolată”, a declarat Marinescu. (D.P.)

 

 

 

HOTĂRÎRE - Vaccinarea animalelor continuă

Autorităţile vor continua şi în 2008 programul de vaccinare a porcilor, oilor, caprelor şi vacilor pentru controlul pestei porcine cu fonduri din bugetul Comisiei Europene, care va rambursa integral sumele, din bugetul Autorităţii Sanitar-Veterinare. Fiecare fermă va fi înregistrată în Registrul naţional al exploataţiilor, iar anima-lele vor fi identificate individual prin crotalii/mărci şi vor fi înregistrate în Sistemul Naţional de Identificare şi Înregistrare a Animalelor. Transportul porcinelor fără certificat sanitar-veterinar şi comercializarea cărnii produse “nonprofesioniste” vor fi sanţionate cu amenzi de pînă la 30.000 de lei, iar produsele vor fi confiscate. (D.I.)

×
Subiecte în articol: observator