x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bucuresti - Cresc impozitele

Bucuresti - Cresc impozitele

de Monica C. Andrei    |    12 Oct 2005   •   00:00
Bucuresti - Cresc impozitele

Consilierii generali ai Primariei Capitalei, condusa de Adriean Videanu (foto), au aprobat ieri majorarea impozitelor pe cladiri, terenuri si masini cu 7%. Cresterea este echivalenta cu rata inflatiei pentru anul in curs. Insa pentru cei care au proprietati de lux, taxele vor creste mai mult. De exemplu, sunt considerate masini de lux cele cu o capacitate cilindrica mai mare de 2.000 de cmc. Proprietarii acestor autoturisme vor plati 12 lei noi/500 cmc. Pentru autobuze, autocare, microbuze se va percepe suma de 24 lei/500 cmc (240.000 lei vechi). Bucurestenii care isi platesc toate darile catre stat pana la data de 15 martie 2006 sunt scutiti de aceasta crestere.

ACTE MAI SCUMPE. O alta majorare a fost decisa ieri de consilierii municipali pentru costul actelor emise de primarii. Astfel, cei care vor avea nevoie de avize, aprobari, certificate de urbanism sau alte documente din partea primariilor vor fi obligati sa plateasca taxe de zece ori mai mari. Tot o taxa de zece ori mai mare vor plati si cei care vor face interventii de mai multe ori in carosabil. Consilierii au adoptat si doua taxe noi, referitoare la utilizarea temporara a locurilor publice. Astfel, s-a instituit taxa pentru filmare si fotografiere profesionista in valoare de 72 lei/mp/zi in zona A si taxa de utilizare a domeniului public pentru spectacole in aer liber, festivaluri si manifestari promotionale de 24 lei/mp/zi (240.000 lei vechi) in zona A. (Monica C. Andrei)

COD FISCAL UNIC
Alesii locali au mai votat si pentru aprobarea unui cod fiscal unic. Asta inseamna ca taxele nu vor mai putea fi diferentiate de la un sector la altul, asa cum se intampla pana acum. "Pana acum au functionat ilegal. Nu trebuie sa mai facem discriminare intre bucuresteni. Daca, pana acum, o taxa pe loc de veci era mai mare intr-un sector decat in altul, de acum inainte, taxa respectiva va fi la fel", a spus primarul general, Adriean Videanu.

×
Subiecte în articol: observator