x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bucurestiul, ingropat in gunoaie

Bucurestiul, ingropat in gunoaie

08 Sep 2004   •   00:00

OBSERVATOR

Ajunsi la conducerea primariilor de sector, edilii Capitalei si-au uitat promisiunile facute in campania electorala. Gunoaiele zac zile intregi pe la colturi de strada, in conditiile in care principalul obiectiv declarat al noilor primari a fost curatenia orasului. Cele mai murdare sunt Sectoarele 1 si 6. Ajunsi la conducerea primariilor de sector, edilii Capitalei au uitat de promisiunile facute in campania electorala. Gunoaiele zac zile intregi pe la colturi de strada, in conditiile in care principalul obiectiv declarat al primarilor a fost curatenia orasului. Intr-un top al celor mai murdare sectoare, 1 si 6 conduc detasat.
MONICA ANDREI

O plimbare prin Bucuresti nu este o placere. Te umple de nervi si te face sa folosesti cuvinte mai putin ortodoxe. Daca nu vezi gropi si strazi neterminate cu siguranta dai nas in nas cu mormanele de mizerie care zac in plina strada.

Bucurestenii au inteles ca va mai dura cel putin un an pana cand vor veni fondurile de la Banca Europeana de Investitii si vor avea strazi asfaltate, insa n-au priceput de ce Capitala este plina de gunoaie. In campania electorala, care a luat sfarsit de doua luni si jumatate, toti edilii s-au batut cu pumnii in piept si au promis ca-si vor face curatenie in propria ograda. N-a fost sa fie asa. Multi dintre ei au fost preocupati sa-i dea afara pe cei care au facut parte din vechea echipa si sa-si aduca oamenii, uitand astfel de promisiunile facute cu doar cateva luni in urma.

CLASAMENT. Daca s-ar face un top al celor mai murdare sectoare, primul loc ar fi ocupat de Sectorul 6, condus de Cristian Poteras. Gunoaiele stau fara nici o problema pe Bulevardul Drumul Taberei, Strada Brasov in zonele din preajma Pietei Crangasi. Si asta in conditiile in care Poteras a declarat intr-un interviu acordat ziarului nostru ca principala lui preocupare in calitate de primar al Sectorului 6 a fost sa faca curatenie.

INDIFERENTA. Nici Sectorul 1 nu sta mai bine. Grija cea mai mare a primarului Andrei Chiliman a fost sa arunce cu gunoi in vechea administratie locala, in loc sa-l stranga pe cel de sub nasul lui. Cartierele, cei drept marginase, Damaroaia si Bucurestii Noi, de unde a strans o multime de voturi, sunt acum pline de gunoaie. Oamenii spun ca de cand au ajuns la putere, nici un reprezentant al administratiei locale n-a mai trecut prin zona.

Situatia nu este roz nici la Sectorul 4, condus de Adrian Inimaroiu. Locuitorii cartierului Berceni se plang ca nu s-a mai facut nimic de cand s-a schimbat primarul.

"Noi nu avem nici trotuar pe strada, despre curatenie nici n-am ce sa va spun, pentru ca lipseste cu desavarsire. Veniti dimineata sa vedeti cata mizerie este", spune o femeie care locuieste de Strada Luica. Pe un loc onorant, in topul mizerie, se afla si Sectorul 5, condus de Marian Vanghelie. Edilul s-a multumit doar sa schimbe culoarea ghetourilor, fara sa faca si curatenie.

La Sectorul 2 lucrurile nu prea s-au schimbat, avand in vedere ca a ramas aceeasi conducere administrativa, al carei sef este Neculai Ontanu, recunoscut ca fiind pretentios atunci cand vine vorba de curatenie.

Pe aceeasi linie se inscrie si Liviu Negoita, edilul Sectorului 3, care a invatat din greselile altora. El si-a pus subalternii la treaba si a facut curatenie in sector.

CONTRACTE

Primarii de sector au mostenit contractele pe care le-au incheiate cu firmele de salubritate de la vechile conduceri administrative. Practic, contractele au fost perfectate inca de pe vremea cand Primaria Capitalei era condusa de Viorel Lis. Au fost multe semne de intrebare privind corectitudinea semnarii acelor contracte, insa nu s-a luat nici o masura. Cel care a incercat sa limpezeasca putin apele a fost Ovidiu Grecea, fostul prefect al Capitalei. El a vrut sa verifice contractele de salubritate, chemand si un reprezentant al Parchetului National Anticoruptie. Pana la declansarea unui conflict intre Grecea si primarii de sector n-a fost decat un pas. La scurt timp, Grecea a plecat de la sefia Prefecturii, fiind numit consul la Sydney. Societatile care se ocupa de curatenia orasului sunt: in Sectorul 1 si 4 - Rebu, in Sectorul 2 - Supercom, in Sectorul 3 - Rosal, in Sectorul 6 - Urban, iar de Sectorul 5 se ocupa Administratia Domeniului Public. In unele sectoare se vor organiza, in acest an, licitatii pentru serviciul de salubrizare, avand in vedere ca unele contracte vor expira.
×
Subiecte în articol: observator sectorul