x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Butelii și figidere vechi pe plajele de la Marea Neagră!

Butelii și figidere vechi pe plajele de la Marea Neagră!

16 Ian 2021   •   20:30
Butelii și figidere vechi pe plajele de la Marea Neagră!

Membrii unei organizații care monitorizează plajele de la Marea Neagră au descoperit pe plajă o butelie folosită. Cei care au făcut descoperirea spun că nu este o premieră. Recent, pe plaja de la Corbu, ei au găsit un frigider.

Membrii ONG Mare Nostrum monitorizează în permanență plajele românești de la Marea Neagră și spun că descoperă numeroase deșeuri pe nisip. Este vorba în special de resturi de plastic sau de hârtie de la ambalaje. Din când în când, pe plajă apar și alte deșeuri de mari dimensiuni.

După un frigider aruncat la Corbu, membrii Mare Nostrum au descoperit și o butelie. Ei au postat imaginea pe Facebook și au atașat un mesaj ironic: Când spui că vrei o țară ca afară, dar tu uiți accidental butelia pe plajă

„Dacă e de râs sau de plâns, nici noi nu mai știm. Credeam că nimic nu poate depăși frigiderul găsit pe plaja de la Corbu. Cu toate astea, uite că am ajuns aici. Vrea cineva o butelie? Pare ușor consumată, nu bate, nu troncăne, doar distruge mediul”, scrie pe pagina de Facebook a organizației Mare Nostrum

De asemenea, anul trecut, membrii asociației au descoperit pe plajă un nou tip de deșeu: masca de protecție. Cele mai multe au fost descoperite la Mamaia Nord și Saturn.

 

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: butelii pe plaje