x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator (VIDEO) Caii Patrulei Călare din București, atacați de un Rottweiler

(VIDEO) Caii Patrulei Călare din București, atacați de un Rottweiler

31 Oct 2012   •   17:43
(VIDEO) Caii Patrulei Călare din București, atacați de un Rottweiler

Un echipaj al Patrulei Călare din București, care intra în dispozitiv în Parcul Herăstrău, a fost atacat de un câine agresiv din rasa Rottweiler, în această dimineață, câinele rănind doi cai și mușcând un călăreț, până să fie stăpânit.

Câinele – care nu avea nici lesă și nici botniță, așa cum prevede legea – a scăpat de sub supravegherea stăpânului și a sărit la picioarele unuia din caii ce forma patrula care urma să monitorizeze o zonă a parcului Herăstrău. După primul atac, câinele (care nu mai asculta de comenzile stăpânului) a sărit la pieptul celui de-al doilea cal, încercând să-i sfâșie carnea.

Doar datorită pregătirii agenților și a cailor nu a fost înregistrat un eveniment nefericit: câinele scăpat de sub control a încercat să sfâșâie picioarele cailor și a atacat direct pe unul dintre agenți, mușcându-l de cizma de călărie. În acest moment, caii – care sunt pregătiți să nu reacționeze agresiv în prezența unui câine – au încercat să-și protejeze călăreții, formând un paravan între atacator și agenți.

Abia în acest moment, agenții au reușit să domolească Rottweiler-ul. Din nefericire, animalul scăpat de sub control a mai apucat să atace un alt câine de companie aflat în apropiere.

După calmarea animalului agresiv, stăpânului acestuia i s-a aplicat de către Poliția Locală a Municipiului București amenda maximă pentru nerespectarea Ordonanței 55/2002 referitoare la regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi.

Cât îi privește pe Mango și Delia – cei doi cai atacați – aceștia au primit îngrijirile necesare, li s-a administrat un antibiotic și, pentru un consult veterinar mai în amănunt, au fost retrași în padoc. Patrula Călare a Municipiului București a dispus înlocuirea echipajuljui cu un altul care a continuat monitorizarea parcului Herăstrău. 

Cai ai Patrulei Călare, atacați de un câine agresiv

×