Toţi cei care doresc să petreacă o seară cu bună dispoziţie pentru o
cauză bună sînt asteptaţi de asociaţia pentru dezvoltare durabilă
ViitorPlus astăzi, în Clubul Fabrica, începînd cu orele 19:00. Pentru a
strînge o parte din bugetul necesar proiectului de împădurire “Adoptă
un copac”, ViitorPlus, cu suportul partenerilor săi, Grupul APT, Club
Fabrica, Jurnalul Naţional şi Revista Cariere, organizează un eveniment
special pentru strîngerea fondurilor, combinat cu buna dispoziţie.
Toţi cei care doresc să petreacă o seară cu bună dispoziţie pentru o cauză bună sînt asteptaţi de asociaţia pentru dezvoltare durabilă ViitorPlus astăzi, în Clubul Fabrica, începînd cu orele 19:00. Pentru a strînge o parte din bugetul necesar proiectului de împădurire “Adoptă un copac”, ViitorPlus, cu suportul partenerilor săi, Grupul APT, Club Fabrica, Jurnalul Naţional şi Revista Cariere, organizează un eveniment special pentru strîngerea fondurilor, combinat cu buna dispoziţie.
CONT BANCAR. Evenimentul se adresează tuturor persoanelor şi organizaţiilor care doresc să facă o contribuţie pentru un mediu mai sănătos. Accesul la eveniment se face în baza a cel puţin un copac adoptat. Biletele se pot procura înainte de eveniment, adoptînd un copăcel prin virament bancar, în contul în RON deschis la BCR World Trade Center: RO61RNCB0085043951700001 (35 RON pentru fiecare copac adoptat), dar şi direct la intrare.
Proiectul “Adoptă un copac” reprezintă cel mai mare proiect de împădurire realizat prin strîngere de fonduri şi este derulat de ViitorPlus, Asociaţia pentru Dezvoltare Durabilă. Împădurirea se va realiza pe 39 ha de teren agricol degradat din comuna Vîlcelele, judeţul Călăraşi, în anul 2008. Viitoarea pădure va absorbi pînă la 16.000.000 kg de CO2 într-o perioadă de 50 de ani. Pentru cresterea a aproximativ 15.600 de copaci pe 39 ha este necesară o investiţie de 10 euro/copac. Aceasta acoperă costurile pentru puieţi (10 puieţi pentru fiecare copac adus la maturitate), completări, lucrări de îngrijire, proiectare, management proiect, pe durata a 6 ani de zile de administrare. Pînă acum s-au împădurit 4 ha de teren prin plantarea a 22.000 de puieţi din diferite specii. Aceasta a fost posibilă datorită fondurilor strînse de la donatori individuali şi firme precum Mitsubishi, DHL, ABN AMRO, Sony, Rangali, Tenaris etc. Putem creşte împreună o pădure de 39 hectare pe un teren agricol degradat în Călăraşi!
Citește pe Antena3.ro