x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un cultivator bucureştean de cannabis punea muzică clasică pentru ca plantele să crească mai armonios

Un cultivator bucureştean de cannabis punea muzică clasică pentru ca plantele să crească mai armonios

de Agerpres    |    29 Mai 2014   •   18:56
Un cultivator bucureştean de cannabis punea muzică clasică pentru ca plantele să crească mai armonios

Un bărbat din Capitală a fost reţinut de procurorii DIICOT şi poliţiştii de la Serviciul Antidrog sub acuzaţia că a cultivat în două imobile peste 30 kg de cannabis.

Pentru a stimula creşterea plantelor acesta folosea un sistem audio la care se difuza muzică clasică, în special operele lui Antonio Vivaldi.

Potrivit unui comunicat al DIICOT şi IGPR, bărbatul reţinut se numeşte Constantin Paraschiv, de 36 de ani, el fiind acuzat de trafic ilicit de droguri de risc în formă continuată.

Anchetatorii au efectuat percheziţii în două imobile din sectoarele 1 şi 3 ale Capitalei, unde au descoperit culturi de cannabis în interior, respectiv peste 23 de kilograme de masă vegetală şi 9,8 kilograme de cannabis pregătit pentru a fi distribuit.

Ca un element de noutate, pentru cultivarea şi dezvoltarea culturii de cannabis, Constantin Paraschiv folosea tehnologii moderne, utilizând inclusiv terapia prin muzică (operele lui Antonio Vivaldi) pentru a determina creşterea rapidă a plantelor.

De la locuinţa bărbatului, procurorii au mai ridicat sisteme complete de întreţinere, preparare, instalaţii de iluminat, filtrare a aerului şi încălzire pentru cultivarea indoor a plantelor de cannabis, un sistem audio de stimulare a creşterii plantelor, substanţe pentru stimularea creşterii plantelor, 35.056 lei, 3.884 euro, susceptibili a proveni din traficul de droguri, două telefoane mobile şi două cartele SIM.

La cererea procurorilor DIICOT, Tribunalul Bucureşti a decis arestarea bărbatului pentru 30 de zile.

×
Subiecte în articol: cannabis marijuana