x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Capitalele europene, căutate de îndrăgostiţi

Capitalele europene, căutate de îndrăgostiţi

de Elena Stan    |    08 Feb 2009   •   00:00
Capitalele europene, căutate de îndrăgostiţi

SĂRBĂTOARE •ROMÂNII AU IMPORTAT ZIUA ÎNDRĂGOSTIŢILOR DE LA AMERICANI
Valentine’s Day este un bun prilej pentru îndrăgostiţii de toate vârstele pentru o evadare din stresul cotidian. Cele mai căutate destinaţii pentru această minivacanţă sunt marile capitale europene, consacrate pentru sejururile romantice.



Agenţiile de turism au îmbogăţit oferta cu pachete speciale pentru cuplurile de îndrăgostiţi care vor să petreacă momente de neuitat la Roma, Paris, Praga, Amsterdam, dar şi în oraşele Barcelona sau Veneţia cu prilejul Zilei Îndrăgostiţilor. "În topul preferinţelor românilor, au rămas pe de-o parte Parisul, Barcelona sau Roma, ultimele două destinaţii fiind avantajate şi de zborurile low-cost din această perioadă a anului, dar au intrat şi destinaţii noi, precum Viena sau Budapesta, datorită tarifului mic al unui pachet turistic ce include transport şi cazare, ajungând la circa 200 de euro", ne-a explicat Ciprian Enea, consultant Besttourism.

Majoritatea hotelurilor sau a pensiunilor au pregătit surprize în plus faţă de cele oferite de agenţie. A devenit un obicei ca perechile de îndrăgostiţi să fie întâmpinate în hotelurile care organizează Valentine’s Day cu mici atenţii, incluse sau nu în costul vacanţei. De exemplu, în unele hoteluri din Viena, îndrăgostiţii vor găsi în cameră cutii cu bomboane Mozart şi cocktailuri de bun venit, iar la Lisabona vor avea ocazia să savureze un mic dejun cu vin Porto şi căpşuni trase în ciocolată. În plus, îndrăgostiţii vor beneficia şi de intrări la centrul de sănătate şi la piscină, precum şi de masaj sau băi cu arome speciale. La alte hoteluri sunt organizate baluri, mese festive sau alte genuri de petreceri. O altă destinaţie căutată în această perioadă este Roma, oraşul împânzit de monumente istorice ce poate satisface toate gusturile vizitatorilor. Îndrăgostiţii pot vedea renumite obiective turistice precum Vaticanul, Colosseumul, Forumul, Castelul San Angelo sau Piazza Veneţia. Au ocazia de a degusta specialităţi italieneşti, pot face cumpărături şi pot achiziţiona suveniruri tradiţionale zilei îndrăgostiţilor.

Oraşul din lagună. Cuplurile care aleg să meargă de Ziua Îndrăgostiţilor la Veneţia vor nimeri în plin Carnaval. Acesta se desfăşoară în perioada 13 – 24 februarie, reprezentând o "orgie" cu porumbei, concerte, baluri şi apariţii mascate. "Balurile şi petrecerile mascate împânzesc oraşul, iar pentru cei care nu şi-au pregătit vestimentaţia de acasă, magazinele de măşti pun la dispoziţie noutăţile anului 2009, rezultat al creativităţii veneţiene şi al tradiţiei. Spectacole antrenante, măşti strălucitoare şi multă voie bună. Aceasta este, de secole, reţeta-afiş a Carnavalului de la Veneţia", a spus Camelia Gălăţeanu, manager Premier Tour.

OFERTE.
Pachetul de la Premier Tour pentru Veneţia cuprinde: transport, 3 nopţi de cazare cu mic dejun, dar şi tururi panoramice ale oraşelor Milano şi Verona, tur pietonal cu însoţitor de grup în centrul oraşului Veneţia, transferuri dus-întors Mestre/Veneţia. Cei care vor să economisească pot alege doar transportul şi cazarea, iar toată minivacanţa îi va costa circa 385 de euro de persoană în loc de aproximativ 450 euro de persoană. "La Veneţia, pentru 396 de euro/persoană, în afară de transport şi cazare, aveţi incluse o cină romantică, o sticlă de vin spumant, un coş cu fructe în cameră şi o excursie la Murano, Burano şi Torcello", a spus Mircea Vladu, preşedinte Prestige Tours. Pachetul Valentine’s Day la Viena, cu cazare la Hotel Karntnerhof de trei stele, costă 141 euro/persoană, la Prestige Tour. Preţul include trei nopţi cazare şi mic dejunuri, câte un pachet de bomboane Mozart/persoană, cocktail de bun venit, 1 ghid VISTA. Agenţia Cocktail Holidays a pregătit un pachet denumit City-break la Roma, cu cazare la Hotel Harmony de două stele la preţul de 255 euro de persoană. Preţul include transport cu avionul, trei nopţi cazare cu mic dejun.

×
Subiecte în articol: observator venetia cazare