x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Carantină la Penitenciarul din Drobeta Turnu Severin. Mai mulţi deţinuţi, diagnosticaţi cu TBC

Carantină la Penitenciarul din Drobeta Turnu Severin. Mai mulţi deţinuţi, diagnosticaţi cu TBC

10 Mar 2014   •   14:05
Carantină la Penitenciarul din Drobeta Turnu Severin. Mai mulţi deţinuţi, diagnosticaţi cu TBC

Cinci deţinuţi din Penitenciarul Drobeta Turnu Severin au fost diagnosticaţi cu TBC, a declarat luni, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Alina Săvescu. Potrivit sursei citate, conducerea penitenciarului a decis izolarea şi includerea acestor persoane într-un program medical specific, precum şi demararea unei anchete epidemiologice pentru identificarea persoanelor cu care au intrat în contact, urmând ca acestea să fie supuse unor teste medicale de specialitate.

'Din cauza situaţiei respective, activităţile externizate au fost sistate. Deţinuţii nu vor merge, decât în cazuri excepţionale, la instanţe, iar vizitele au fost restricţionate', a afirmat Săvescu.

În context, reprezentanta Penitenciarului Drobeta Turnu Severin a mai arătat că au fost luate măsuri ca toate persoanele programate la vizită să aibă acces în unitate după ce îşi dau acordul scris, deţinuţii fiind introduşi la vorbitor purtând măşti de protecţie.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Judeţean Mehedinţi, judecător Cosmin Sima, a precizat luni că instanţele au fost informate cu privire la cazurile de infecţie cu bacilul Koch de la Penitenciarului din Drobeta Turnu Severin şi au luat hotărârea ca procesele în care sunt implicaţi deţinuţii să fie amânate pentru o perioadă de şapte zile, cât durează carantina stabilită.

×