x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Căutare - Băiat dispărut de acasă de 7 luni

Căutare - Băiat dispărut de acasă de 7 luni

de Paula Anastasia Tudor    |    Andreea Sminchise    |    10 Oct 2007   •   00:00
Căutare - Băiat dispărut de acasă de 7 luni

La 2 aprilie a.c., Cristi a plecat de acasă spre şcoală ca in oricare altă zi. Nu s-a mai intors. De atunci, părinţii săi nu mai au linişte. Şi-au căutat băiatul neincetat, şi-au cheltuit economiile şi s-au inglodat in datorii pentru drumurile pe care le-au făcut prin ţară, oriunde cineva le oferea o rază de speranţă.

Cristian Arsu are 15 ani şi a dispărut de acasă, din Turnu Măgurele, in urmă cu o jumătate de an. De atunci, părinţii lui nu mai au linişte. Şi-au căutat băiatul neincetat, şi-au cheltuit economiile şi s-au inglodat in datorii pentru drumurile pe care le-au făcut prin ţară, oriunde cineva le oferea o rază de speranţă.

La 2 aprilie a.c. Cristi a plecat de acasă spre şcoală ca in oricare altă zi. Nu s-a mai intors. Pe la ora 18:00 mama copilului şi-a sunat disperată soţul şi l-a intreabat dacă nu ştie ceva de băiat. Era incă devreme. Teodor Arsu nu s-a ingrijorat decăt cănd a auzit că il caută şi prietenii, pentru că nu ajunsese la şcoală.


POVESTEA.
"Ne-am dus imediat la poliţie", povesteşte tatăl. "L-am căutat peste tot in seara aceea. I-am sunat pe toţi prietenii lui. Nimeni nu-l văzuse." Teodor Arsu spune despre Cristi că "n-a făcut niciodată probleme acasă, nu intărzia, n-a luat niciodată bani fără să ceară". Poliţiştii care se ocupă de caz spun că baiatul ar fi plecat din Turnu Măgurele la trei zile de la dispariţia de acasă. Intre timp mai fusese văzut de un coleg, in parc, şi de o vănzătoare la un magazin de incălţăminte.


După Paşti, părinţii au primit o informaţie că băiatul lor ar fi fost văzut in Capitală. Au venit in Bucureşti şi l-au căutat, timp de trei luni, peste tot. "Am fost la Inspectoratul de Poliţie, la Salvaţi Copiii, la Child Focus Romănia şi am pus afişe peste tot. Cred că n-a rămas staţie de metrou sau centru de plasament necăutat. Dar in zadar", spune Teodor Arsu. O rază de speranţă a venit de la Constanţa. "Anunţul dispariţiei a fost difuzat de o televiziune naţională. A doua zi, am fost contactat de o doamnă din Constanţa care mi-a spus că l-a văzut pe Cristi acolo. Ne-am dus glonţ pe litoral."


CERŞIND IN CONSTANŢA. "Acum vreo săptămănă imi beam cafeaua in faţa televizorului. Cănd am văzut poza lui pe ecran am paralizat." Pe copilul din poză, Marcela Cismaş, il intălnise cu doar două săptămăni in urmă intr-o intersecţie din Constanţa. "Aşteptam să traversez strada. El se plimba in intersecţie de la o maşină la alta arătănd la fiecare geam o hărtie. Cerea bani, deşi nu părea cerşetor. L-am urmărit cu privirea căteva minute... Apoi i-am făcut semn să vină la mine. «Poţi să-mi spui şi mie ce cauţi tu aici?», l-am intrebat."


FUGIT LA MUNCÃ.... Băiatul i-a spus că-l cheamă Cristi şi că ar vrea să ajungă acasă, dar nu mai are cu ce. Hărtia din mănă era o copie după buletin - dovada că "acasă" a lui nu e aici. "L-am intrebat de ce-a fugit de-acasă şi el a zis că «nu..., n-am fugit, m-au luat nişte prieteni, mi-au spus că mergem să muncim...» şi mi-a arătat palmele. «Uitaţi!», mi-a spus plăngănd, «am muncit, dar mi-au luat toţi banii». Intr-adevăr, avea măini aspre, muncite, bătătorite. Mi-a spus că a lucrat pe un şantier in Eforie", continuă tristă femeia. A sunat la adăpostul de noapte şi apoi i-a spus băiatului: "O să fie bine! Măine ai putea să ajungi acasă". El i-a spus c-ar vrea să dea un telefon şi... dus a fost. In urmă cu căteva zile familia Arsu a primit o altă informaţie, de la o femeie care a văzut fotografia lui Cristi la televizor. Aceasta susţine că sămbătă seara băiatul se afla in autogara din Tărgovişte. Poliţiştii din judeţul Dămboviţa au inceput şi ei căutările, sperănd să dea de urma lui.


L-aţi văzut?

"Eu vreau să-l asigur de toată iubirea noastră. Cristi, tati, vino acasă. Toţi te aşteptăm!", ii transmite Teodor Arsu, cu lacrimi in ochi, fiului său. Priviţi-i cu atenţie fotografia. Dacă l-aţi văzut pe Cristi sau dacă-l intălniţi, sunaţi imediat la 112 sau la redacţia Jurnalului Naţional. Cu ajutorul dumneavoastră ar putea ajunge acasă, la părinţii care il caută neincetat de la 2 aprilie.


×
Subiecte în articol: observator văzut cristi