x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Peste 30.000 de caziere judiciare online au fost eliberate în trei săptămâni

Peste 30.000 de caziere judiciare online au fost eliberate în trei săptămâni

de Redacția Jurnalul    |    21 Feb 2023   •   22:30
Peste 30.000 de caziere judiciare online au fost eliberate în trei săptămâni

Peste 30.000 de caziere judiciare au fost eliberate gratuit online în primele trei săptămâni de la integrarea serviciului în platforma Ghișeul.ro, a anunțat marți Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR).

Potrivit unui comunicat al ADR, peste 30.000 de caziere judiciare au fost eliberate gratuit, online, ca urmare a interconectării platformei Ghișeul.ro cu hub-ul de servicii al Ministerului Afacerilor Interne, interconectare finalizată în urmă cu trei săptămâni.

În aceeași perioadă, peste 40.000 de conturi au fost create în hub-ul MAI, majoritatea covârșitoare fiind realizate pe baza credențialelor de utilizator în platforma Ghișeul.ro.

„Prin Ghișeul.ro, cazierul judiciar este eliberat online, gratuit, oricând și de oriunde. Procedura de eliberare online a cazierului este simplă, rapidă și sigură, cetățenii având nevoie doar de un cont în platforma Ghișeul.ro și de un card bancar”, a declarat Dragoș Vlad, președintele ADR.

De la începutul anului 2023, peste 150.000 de români și-au făcut cont Ghișeul.ro. De asemenea, în același interval, platforma a procesat peste 990.000 de tranzacții online, fiecare dintre ele cu zero comision, suma colectată ridicându-se la peste 330 de milioane de lei.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: caziere judiciare online