x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cazul FNI – Maria Vlas - S-a cerut achitarea

Cazul FNI – Maria Vlas - S-a cerut achitarea

de Miruna Pasa Petru    |    13 Mai 2008   •   00:00

Curtea de Apel Bucureşti a finalizat ieri procesul prăbuşirii Fondului Naţional de Investiţii. În pledoaria finală, avocatul Mariei Vlas a cerut în primul rînd achitarea principalei acuzate din acest dosar. Apărătorul a susţinut că faptele “mamei FNI” se află la graniţa dintre vinovăţie şi inocenţă.

Curtea de Apel Bucureşti a finalizat ieri procesul prăbuşirii Fondului Naţional de Investiţii. În pledoaria finală, avocatul Mariei Vlas a cerut în primul rînd achitarea principalei acuzate din acest dosar. Apărătorul a susţinut că faptele “mamei FNI” se află la graniţa dintre vinovăţie şi inocenţă. “Consider că Maria Vlas a fost constrînsă moral de o multitudine de factori. Rămîne ca instanţa să aprecieze dacă voinţa sa a fost liberă şi în ce măsură. Un lucru este cert, ea nu este vinovată de devalizarea Fondului”, a susţinut avocatul din oficiu Elena Păunescu. În cazul în care magistraţii nu vor considera că Maria Vlas este nevinovată, apărătoarea a solicitat micşorarea pedepsei de 13 ani închisoare pînă la durata petrecută de aceasta în arestul preventiv – cinci ani. Şi avocaţii celorlalţi 12 acuzaţi au solicitat achitarea clienţilor lor.

 

 

De asemenea, toate părţile şi reprezentantul Parchetului au cerut laolaltă instanţei să constate că pentru una dintre acuzaţii, falsul, a intervenit prescripţia răspunderii penale. Încheierea procesului l-a scăpat şi pe omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu de audierea ca martor. Acesta a lipsit ieri pentru a şasea oară de la proces, motiv pentru care a fost amendat, încă o dată, cu suma de 5.000 de lei.

×
Subiecte în articol: observator