x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cazul tablourilor furate din Olanda. Cererea de eliberare provizorie a lui Alexandru Bitu, la Judecătoria Sectorului 3

Cazul tablourilor furate din Olanda. Cererea de eliberare provizorie a lui Alexandru Bitu, la Judecătoria Sectorului 3

19 Aug 2013   •   11:04
Cazul tablourilor furate din Olanda. Cererea de eliberare provizorie a lui Alexandru Bitu, la Judecătoria Sectorului 3

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 3 se pronunţă luni asupra cererii de eliberare provizorie sub control judiciar formulate de Alexandru Bitu, inculpat în dosarul furtului de tablouri din Olanda. Procesul privind furtul de tablouri din Rotterdam a început marţea trecută la Judecătoria Sectorului 3, şase inculpaţi în acest dosar fiind trimişi în judecată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală, pentru furt calificat.

La acest termen inculpaţii din dosar - Radu Dogaru, Olga Dogaru, Eugen Darie şi Mihai Alexandru Bitu - au cerut, prin avocaţi, înlocuirea măsurii arestării preventive cu obligaţia de a nu părăsi ţara, Judecătoria Sectorului 3 rămânând în pronunţare în această privinţă. Pe data de 16 iulie, Judecătoria Sectorului 3 a constatat legalitatea măsurii arestării preventive pentru Radu Dogaru, Olga Dogaru, Eugen Darie şi Mihai Alexandru Bitu.

Potrivit DIICOT, au fost trimişi în judecată Radu Dogaru, Adrian Procop (în lipsă), Darie Eugen, Bitu Alexandru Mihai, Olga Dogaru şi Petre Condrat (ultimul în stare de libertate). Valoarea prejudiciului cauzat prin activitatea infracţională a acestora este estimată la suma de 18 milioane de euro.

×