x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Căzut în Prut, un ucrainean s-a pomenit "din greşeală" în România

Căzut în Prut, un ucrainean s-a pomenit "din greşeală" în România

29 Mai 2009   •   00:00

Un tânăr de 26 de ani, din Ucraina, a ajuns din greşeală în România, după ce a căzut în râul Prut, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră, subinspectorul Minodora Răcnea. Ucraineanul a fost descoperit la circa 500 de metri de frontieră, la intrare în localitatea Rădăuţi Prut, după ce a intrat ilegal în România.



"Pe timpul executării unei misiuni, un echipaj al Poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Rădăuţi Prut a oprit la intrare în localitatea Rădăuţi-Prut, un cetăţean care nu-şi justifica prezenţa în zonă. În momentul în care cetăţeanului i s-au solicitat documentele de identitate, acesta s-a legitimat cu un paşaport ucrainean, fără viză de intrare în România. Din aceste motive, cetăţeanul a trezit suspiciuni că ar fi trecut ilegal frontiera de stat în România", a afirmat Răcnea.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că bărbatul în vârstă de 26 de ani a trecut legal frontiera dintre Ucraina şi Republica Moldova, pentru a-şi vizita rudele. Bărbatul s-a deplasat spre malul moldovenesc al râului Prut, cu intenţia de a ajunge la locuinţa unei cunoştinţe care se afla în zonă. Din declaraţia bărbatului reiese că din cauza condiţiilor meteo nefavorabile şi a întunericului, acesta a alunecat în râul Prut, a înotat spre mal şi a ajuns într-o pădure. Nu şi-a dat seama unde este, însă a văzut câteva lumini şi s-a îndreptat spre acestea, crezând că ajunge în satul Lipcani din Moldova. De fapt, acesta a ajuns pe malul românesc al râului Prut, iar la 500 de metri de frontieră a fost descoperit de către poliţiştii de frontieră. Bărbatul este cercetat, acum, pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat.

×
Subiecte în articol: observator