x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cei care vin în România după 1 iunie, nu scapă de izolare la domiciliu

Cei care vin în România după 1 iunie, nu scapă de izolare la domiciliu

28 Mai 2020   •   19:32
Cei care vin în România după 1 iunie, nu scapă de izolare la domiciliu

Dacă eşti plecat din ţară şi ai de gând să te întorci după 1 iunie, află că tot va trebui să intri în izolare la domiciliu. Premierul României te anunţă că această măsură se va aplica până pe data de 15 iunie. Doar dacă vii dintr-o ţară care nu prezintă risc poţi scăpa de izolare.

Dacă stai în altă ţară şi te gândeşti să vii în România, află că şi după 1 iunie vei intra în izolare la domiciliu. Această măsura va rămâne până pe data de 15 iunie. Trebuie să ştii că dacă nu locuieşti în Spania, Italia, Germania sau alte tări cu risc de răspândire a virusului , mai exact dacă nu stai într-o zonă roşie, vei scăpa de izolare când te întorci acasă.

”Până la data de 15 iunie toți cei care se întorc din țări cu nivel de răspândire a virusului, la întoarcere intră în izolare la domiciliu 14 zile, carantină doar pentru cei care cer. Măsura este până la data de 15 iunie. Sigur că cei care pleacă în ţări care nu prezintă risc, la întoarcere ei nu trebuie să se izoleze. De exemplu din 16.000 de cetățeni care intră în România, din care cetăţeni români probabil sunt 11.000, doar jumătate dintre ei intră în izolare la domiciliu, pentru că ceilalţi vin din ţări unde nu este necesară izolarea la domiciliu”, a explicat Ludovic Orban.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: izolare românia