x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cei mai mulți copii ajunși victime ale traficanților de persoane sunt din București

Cei mai mulți copii ajunși victime ale traficanților de persoane sunt din București

15 Oct 2016   •   08:52
Cei mai mulți copii ajunși victime ale traficanților de persoane sunt din București

Uniunea Europeană marchează Ziua Europeană de luptă împotriva traficului de persoane,  pe 18 octombrie. Numărul victimelor este în creștere, în ultimii ani, în ciuda eforturilor Poliției și ale Societății Civile de a le arăta oamenilor la ce pericole se expun, atunci când acceptă „ajutorul” din partea unor infractori, fără a le verifica adevăratele intenții. Minorii reprezintă cel mai vulnerabil grup de persoane care ajung victime ale traficanților, iar Bucureștiul este în top zece al județelor din care provin victimele.

La București Mall, Fundația Ușa Deschisă și reprezentanții Poliției Române vor dezbate acest subiect marți, 18 octombrie, de la ora 10.30, pentru a crește nivelul de conștientizare a pericolelor în rândul populației. „Membrii fundației lucrează cu polițiștii și chiar le furnizează date și probe foarte importante pentru prinderea și condamnarea traficanților. Vor fi prezentate cazuri reale, povești cutremurătoare ale unor victime care au căzut în plasa infractorilor, dar și povești de succes, despre felul în care rețelele de traficanți au fost anihilate de polițiști, iar victimele au fost salvate”, explică organizatorii evenimentului.

Comisia Europeană a stabilit această dată în anul 2007, pentru a marca lupta la nivel european pentru prevenirea şi combaterea traficului de persoane, urmărindu-se creşterea gradului de conştientizare a populaţiei asupra acestui fenomen.

×