x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cel mai bogat chinez investeşte masiv în Bulgaria! Vezi ce domeniu a ales

Cel mai bogat chinez investeşte masiv în Bulgaria! Vezi ce domeniu a ales

de Istvan Deak    |    14 Sep 2013   •   10:40
Cel mai bogat chinez investeşte masiv în Bulgaria! Vezi ce domeniu a ales

Cel mai bogat om din China, Wang Jianlin, şi-a anunţat intenţia de a construi în Bulgaria! "Rockefeller-ul bulgar”, cum este supranumit Wang Jianlin, urmează să viziteze Bulgaria în octombrie, pentru a căuta terenul cel mai potrivit pe care urmează să construiască un enorm centru turistic, care va cuprinde hoteluri, un centru comercial, restaurante şi spaţii de distracţie, relatează cotidianul bulgar Standard. Proiectul a devenit mai clar după întrevederea bogătaşului chinez cu premierul bulgar.

"El doreşte să construiască într-o regiune situată în apropierea unor situri arheologice, cu izvoare de ape minerale în apropiere, pentru a crea şi centre de spa", a declarat, în exclusivitate pentru Standard, vicepremierul Daniela Bobeva.

Miliardarul, a cărui avere este evaluată la mai mult de 14 miliarde de dolari, l-a întâlnit pe primul ministru bulgar Plamen Oreşarski în timpul forumului economic de la Dalian, în China.

Dar, chiar dacă investiţiile chinezeşti în Bulgaria au trecut de la 14 milioane de euro în 2012 la 85 de milioane în 2013, aminteşte cotidianul, ele nu reprezintă în acest moment decât 0,21% din investiţiile străine din ţară.
Premierul bulgar a ţinut să sublinieze faptul că investiţiile lui Wang în Europa sunt aproape de zero. "Inţeleg că aveţi deja investiţii în Statele Unite. Ar trebui să veniţi şi în Europa. Vechea regulă a diversificării este întotdeauna valabilă”, a declarat Oreşarski la întâlnirea cu miliardarul chinez. Drept răspuns, acesta a declarat că doreşte să viziteze Bulgaria până la sfârşitul anului, adaugă sursa citată.

×