x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cinci afgani au fost găsiţi în lada de scule a unui TIR

Cinci afgani au fost găsiţi în lada de scule a unui TIR

10 Apr 2009   •   00:00

Poliţiştii de frontieră aradeni au depistat 5 cetăţeni afgani care doreau să iasă ilegal din ţară, ascunşi în lada pentru scule a unui automarfar. Şoferul automarfarului a declarat că nu avea cunoştinţă despre modul cum s-au urcat cei în cauză în vehicol.

Aceştia au fost descoperiţi la Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand, într-un TIR condus de românul Gabriel A., de 32 ani, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, frigidere pentru o firmă din Italia. Din verificări, a rezultat că cei în cauză sunt cetăţeni afgani, cu vârste cuprinse între 18 şi 22 ani, care au intrat legal în ţară. Cetăţenii afgani au declarat ca au recurs la această metodă, deoarece nu posedau viză pentru Spaţiul Schengen.

Poliţiştii de frontieră le-au întocmit cetăţenilor afgani acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei, iar şoferul automarfarului este cercetat pentru trafic de migranţi.

Cercetarile sunt continuate de poliţiştii de frontieră în vederea depistării persoanelor implicate în organizarea şi călăuzirea grupului, precum şi pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, la finalizarea cazului urmând să fie luate măsurile legale ce se impun.

×
Subiecte în articol: observator