x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ciucă, vicepremier în guvernul Ciolacu. Mihai Tudose, ministrul Economiei. Iată cum se împart ministerele

Ciucă, vicepremier în guvernul Ciolacu. Mihai Tudose, ministrul Economiei. Iată cum se împart ministerele

de Redacția Jurnalul    |    08 Mai 2023   •   21:39
Ciucă, vicepremier în guvernul Ciolacu. Mihai Tudose, ministrul Economiei. Iată cum se împart ministerele
Sursa foto: Hepta

Negocierile pentru rotativa guvernamentală au început. PSD, PNL şi UDMR îşi împart portofoliile. Conform surselor politice, cele mai mari schimbări în Guvern le face PSD.

Potrivit Antena 3 CNN, noua formulă de guvernare va ajunge pe masa președintelui Iohannis până pe data de 26 mai, promite actualul premier.

Virgil Popescu este practic ”lipit” de scaunul de ministru al Energiei, rămâne în continuare acolo. 

Știm până în momentul de față că Marcel Ciolacu va fi premier, iar funcția de vicepremier, pe care o au în momentul de față social-democrații prin Sorin Grindeanu, va ajunge la Marian Neacșu, actual secretar general.

Mai este creat un post de vicepremier pentru PNL și acesta ar putea ajunge tocmai la premierul actual, Nicolae Ciucă, ca să-și păstreze o funcție în guvern, iar cel de-al 3-lea post va rămâne în continuare la UDMR, prin Kelemen Hunor.

Dar nu este singura schimbare, însă este cea mai importantă aceea ca un post de vicepremier să fie creat special pentru PNL, pentru că altfel ar fi rămas fără conducere în partid.

De asemenea, se mai știe foarte clar Mihai Tudose a acceptat să renunțe la votul de europarlamentar și să meargă în Guvern ca ministru al Economiei.

La Transporturi rămâne Sorin Grindeanu, ceea ce înseamnă că protocolul nu mai este valabil, se renegociază toate posturile din Guvern.

În cazul în care Lucian Bode nu va mai rămâne la ministerul de Interna, este posibil ca postul să fie preluat de Nicolae Ciucă. Deocamdată, totul este în schimbare, însă mulți oameni din partid spun că e posibilă această schimbare.

Cosmin Marinescu este acum consilier prezidențial, iar mulți din PNL îl dau ca ministru de Finanțe în următorul Guvern, cel condus de social-democrați, însă nu este singurul, pentru că e posibil să revină în Guvern Alexandru Nazare.

La finalul acestei săptămâni ar trebui să se pună la punct lista definitivă pentru rotativa guvernamentală.

rotativa guvern

×