x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cîțu îi cere lui Barna să vină cu explicații publice și în Guvern despre acuzațiile lui Voiculescu

Cîțu îi cere lui Barna să vină cu explicații publice și în Guvern despre acuzațiile lui Voiculescu

16 Apr 2021   •   15:03
Cîțu îi cere lui Barna să vină cu explicații publice și în Guvern despre acuzațiile lui Voiculescu
Sursa foto: Lucian Alecu

Premierul Florin Cîțu îi cere lui vicepremierului Dan Barna să vină cu explicații publice și în Guvern despre acuzațiile lui Vlad Voiculescu privind cifrele românilor morți de COVID-19. „Aici sunt foarte serios”, a spus Cîțu.

Florin Cîțu a fost întrebat, vineri, la Cluj-Napoca, într-o conferință de presă, despre datele prezentat de Vlad Voiculescu, privind raportarea greșită a românilor morți de COVID-19. Premierul i-a cerut public lui Dan Barna, vicepremierul din partea USR PLUS care avea în coordonare Ministerul Sănătății să vină cu un raport în ședința de Guvern.

„Îi cer public domnului vicepremier Barna să prezinte în ședința de Guvern și public dacă avea cunoștință de aceste acuzații și cu ce soluții a venit. Și aici sunt foarte serios. Domnul vicepremier Barna este coordonatorul MS, dacă avea cunoștințe de aceste acuzații și nu le-a prezentat și vedem ce s-a întâmplat, să vedem ce soluții a dispus”, a spus Cîțu.

Premierul a precizat că în nicio ședință de Guvern de până nu a fost prezentată o notă de informare în care să fie prezentate aceste acuzații, el spunând că dacă ar fi știut, ar fi luat măsuri.

„De fiecare dată când mi-au fost prezentate deficiențe într-un minister, am luat măsuri. Nu am așteptat să le anunț mai târziu”, a mai spus Cîțu.

Există diferențe fundamentale între decesele reale și cele raportate, spune fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, în prima ieșire publică după demiterea sa.

„Îl rog pe domnul ministru interimar să revadă metodologia făcută sub conducerea partidului dumisale anul trecut, cu privire la raportarea deceselor din spitalele COVID-19. Nu aș vrea să arunc numere pentru că nu am reușit să documentăm acest lucru, dar investigația noastră ne arată că există diferențe fundamentale înre numerele reale și cele raportate”, a spus Vlad Voiculescu.

×