x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ciucă a discutat cu președintele Bulgariei despre construcția unui al doilea pod Giurgiu-Ruse

Ciucă a discutat cu președintele Bulgariei despre construcția unui al doilea pod Giurgiu-Ruse

01 Oct 2022   •   15:54
Ciucă a discutat cu președintele Bulgariei despre construcția unui al doilea pod Giurgiu-Ruse
Sursa foto: DIana Oros

Premierul Nicolae Ciucă spune că a discutat cu președintele Bulgariei despre proiectul prin care se urmărește construcția unui al doilea pod Giurgiu-Ruse.

Premierul spune că a discutat cu președintele Bulgariei, Rumen Radev, despre faptul că societățile de transport gaze din cele două țări trebuie să conlucreze și să folosească fondurile europene.

„Am discutat care sunt demersurile pe care putem să le facem împreună astfel încât să mărim capacitatea de tranzit a gazelor, am discutat acest subiect pentru că împreună am ajuns la concluzia că este nevoie ca societățile naționale de transport gaz să poată să conlucreze mai bine și să folosească fondurile europene pentru că practic sporirea capacității de transport gaze nu este doar în beneficiul țărilor noastre, este în beneficiul tuturor țărilor din regiune și, de asemenea, asigurăm o capacitate mai mare de transport pentru Europa centrală”, a declarat Nicolae Ciucă.

În cadrul întâlnirii bilaterale s-a discutat și despre alte oportunități.

„Am discutat despre proiectele noastre pentru asigurarea navigabilității pe Dunăre, despre proiectul prin care ministerele de transport din România și Bulgaria s-au angajat să organizeze o nouă construcție peste Dunăre, este vorba despre al doilea pod Giurgiu-Ruse”, a mai spus premierul.

Relațiile comerciale dintre cele două țări au ajuns la aproximativ 6,5 miliarde, crescând până în acest moment cu 30% față de anul trecut, a mai transmis premierul.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: pod giurgiu ruse