x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Clădire prăbuşită în Centrul Vechi al Capitalei. Imobilul figurează pe Lista monumentelor istorice

Clădire prăbuşită în Centrul Vechi al Capitalei. Imobilul figurează pe Lista monumentelor istorice

15 Mai 2013   •   14:20
Clădire prăbuşită în Centrul Vechi al Capitalei. Imobilul figurează pe Lista monumentelor istorice

O clădire s-a prăbuşit în Centrul Vechi al Capitalei, în această după-amiază, informează Antena3. Din primele informaţii, nimeni nu a fost rănit.
Clădirea se afla pe Strada Blănari.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti, Daniel Vasile, a declarat că, în jurul orei 14.00, a fost primit un apel la numărul 112 cu privire la faptul că elemente de faţadă de la o clădire de pe strada Blănari s-au desprins. Persoana care a făcut sesizarea a spus că imobilul era nelocuit. "Din informaţiile noastre, clădirea nu este locuită, nu sunt victime", a spus Daniel Vasile.

La faţa locului au ajuns echipaje ale ISU Bucureşti.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti, Răzvan Popa, a declarat că înainte cu foarte puţin timp de prăbuşirea clădirii, constructorul care lucra la imobil a făcut o sesizare, spunând că sunt trepidaţii. Poliţiştii locali au împrejmuit zona, a precizat Popa.

Imobilul prăbuşit, construit la sfârşitul secolului XIX pe strada Blănari, figurează pe Lista monumentelor istorice de categoria B (de interes local), la fel ca majoritatea caselor din apropiere.

În vecinătatea clădirii prăbuşite se află imobile încadrate încă din anii '90 în clasa I de risc seismic, unele dintre acestea fiind considerate "pericol public", conform ultimei centralizări făcute de municipalitate.

×
Subiecte în articol: cladire prabusita centru vechi