x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Clayderman, concert caritabil la Târgu-Mureş

Clayderman, concert caritabil la Târgu-Mureş

de Raluca Cret    |    09 Apr 2009   •   00:00
Clayderman, concert caritabil la Târgu-Mureş

Richard Clayderman a urcat pe scena Palatului Culturii din Târgu-Mureş pentru a-i sprijini pe copiii cu dizabilităţi.



Biletele la concertul caritabil de luni seară s-au epuizat în doar două zile de la deschiderea caselor, motiv pentru care organizatorii s-au văzut nevoiţi să instaleze un ecran uriaş în faţa Palatului Culturii.

Sute de târgmureşeni s-au adunat în centrul oraşului măcar pentru a-l vedea pe pianistul de dinăuntru. Au avut ce vedea: un spectacol de trei ore cu un singur scop: ajutorarea celor în nevoie. Banii încasaţi din vânzarea biletelor vor fi direcţionaţi spre Fundaţia Alpha Transilvană, pentru ajutorarea copiilor cu dizabilităţi. Imediat după urcarea pe scenă, Richard Clayderman a lăsat locul unui tânăr pianist, de doar 12 ani, care a interpretat o compoziţie proprie. Tânărul este elev la Liceul de Artă din Târgu-Mureş şi a primit o bursă de 1.000 de euro cu care îşi va continua studiile şi îşi va putea cumpăra propriul pian. A primit şi batista roşie pe care Richard Clayderman obişnuieşte să o poarte în concertele sale. Artistul şi-a reluat locul la pian şi a oferit un spectacol de excepţie, acompaniat de trei instrumentişti târgmureşeni. "Ballade pour Adeline" a fost amânată spre sfârşitul spectacolului, iar artistul a revenit la un bis în aplauzele publicului. Cele mai gustate au fost piesele celebre, cunoscute de toată lumea, dar şi fragmente din coloana sonoră a filmului "Titanic". În pauză a fost organizată o licitaţie a unor obiecte de artă, realizată de artişti mureşeni, iar banii vor fi utilizaţi tot în scopuri caritabile. Richard Clayderman s-a cazat la unul dintre cele mai moderne hoteluri din Târgu-Mureş.

Cu toate acestea, a avut ghinion, pentru că s-a întrerupt curentul în tot centrul fix când voia să intre la duş. După rezolvarea problemei, artistul s-a prezentat zâmbitor la conferinţa de presă scurtă, pentru că se grăbea să repete pe pianul pus la dispoziţie de Filarmonica din Târgu-Mureş. Clayderman a plecat marţi dimineaţă la Cluj, cu destinaţia Osaka, unde va susţine viitorul concert.

×
Subiecte în articol: observator