x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cluj: Circulaţia pe DE 60, blocată

Cluj: Circulaţia pe DE 60, blocată

19 Apr 2008   •   00:00

Traficul rutier pe DE 60 Turda ­ Cluj-Napoca, în localitatea Copăceni, este blocată în ambele sensuri în urma unui accident în care două persoane au murit

Traficul rutier pe DE 60 Turda ­ Cluj-Napoca, în localitatea Copăceni, este blocată în ambele sensuri în urma unui accident în care două persoane au murit, informează Centrul Infotrafic din Poliţia Română.

Accidentul, în care au fost implicate trei autovehicule, s-a produs în jurul orei 20:35.


Alba: “Trans Alpina” va rivaliza Transfăgărăşanul

Drumul naţional 67 C va fi modernizat pe o distanţă de 148 de kilometri, între Sebeş, judeţul Alba şi Bengeşti, judeţul Gorj, în cadrul unui proiect intitulat “Trans Alpina”. Oficialităţile din Alba susţin că proiectul va întrece în dimensiuni, dificultate de execuţie şi preţ celebrul Transfăgărăşan. Demersul se bucură de sprijinul autorităţilor locale din judeţele Alba, Gorj şi Vîlcea.

Cei aproape 150 de kilometri de drum vor fi acoperiţi cu covor asfaltic, iar lăţimea părţii carosabile va fi de minimum 8 metri (chiar şi pe serpentine). Modernizarea se va realiza simultan pe patru tronsoane diferite, astfel încît traficul să fie cît mai puţin afectat. Drumul va atinge altitudinea record de 2.107 metri, pe Vîrful Păpuşa. Valoarea totală a proiectului se va ridica la aproape 350 de milioane de euro, bani obţinuţi printr-un credit cu dobîndă redusă.

  • Lucian Dobrater



 

×
Subiecte în articol: observator