x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator COD GALBEN de inundaţii pe râurile mici din mai multe bazine hidrografice. Vezi zonele afectate

COD GALBEN de inundaţii pe râurile mici din mai multe bazine hidrografice. Vezi zonele afectate

22 Mai 2013   •   15:40
COD GALBEN de inundaţii pe râurile mici din mai multe bazine hidrografice. Vezi zonele afectate

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis o avertizare COD GALBEN, valabilă pentru intervalul 23.05.2013 ora 06:00 – 24.05.2013 ora 14:00. Fenomenele vizate sunt scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie.

BAZINELE HIDROGRAFICE AFECTATE: Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna, Mureş, Jiu, Olt       
FENOMENELE VIZATE: Scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri  din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE.      

Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 48 de ore, există risc de producere de scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE, după cum urmează:

COD GALBEN pe râurile mici din bazinele hidrografice: Timiş superior şi mijlociu, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna (judeţele Caraş Severin şi Timiş), Jiu superior şi afluenţii din judeţele Hunedoara, Gorj şi Mehedinţi, pe unii afluenţi ai Mureşului din judeţul Hunedoara şi pe unii afluenţi ai Oltului din judeţele Vâlcea, Olt şi Gorj.  

Aceste fenomene se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe afluenţi de grad inferior ai râurilor marcate pe hartă şi pe cursurile de apă necadastrate.
   
Datorită gradului de instabilitate accentuat, cu precipitaţii sub formă de aversă şi caracter torenţial, fenomenele se pot produce izolat şi în alte bazine hidrografice mici din zonele de deal şi munte din sudul, centrul şi estul ţării.



×