x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Codrin Ștefănescu vrea să dea în judecată un judecător din dosarul Zambaccian, pentru că l-a jignit, numindu-l "chel"

Codrin Ștefănescu vrea să dea în judecată un judecător din dosarul Zambaccian, pentru că l-a jignit, numindu-l "chel"

19 Dec 2013   •   19:09
Codrin Ștefănescu vrea să dea în judecată un judecător din dosarul Zambaccian, pentru că l-a jignit, numindu-l "chel"
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Codrin Ștefănescu, secretar general adjunct al PSD, a declarat joi că este hotărât să-l dea în judecată pe președintele completului de cinci judecători din dosarul Zambaccian, Ionuț Matei, care l-a dat afară din sala de judecată, informează agerpres.ro.

"Președintele acestui complet, după ce i-a pus la punct pe avocații apărării și le-a spus să stea în băncuțele lor, m-a văzut pe mine în spatele sălii și mi-a spus: 'Domnul acela cu chelie, ridicați-vă în picioare. Dumneavoastră vă hliziți în sala de judecată? Vă rog să părăsiți sala. Și colegul dumneavoastră de suferință, tot ăla chel, vă rog să părăsiți și dumneavoastră sala', evident că m-am simțit jignit", a declarat Ștefănescu, după ce a părăsit sala de judecată.

El a spus că un astfel de incident este inimaginabil și senzația sa este că această nervozitate arată că este vorba de un proces politic și că lucrurile sunt deja antamate într-o formă sau alta.

"Modul în care s-a comportat cu toți avocații aceștia recunoscuți la nivel internațional este inimaginabil. (...) Suntem hotărâți să-l dăm în judecată pe președintele completului", a mai afirmat Codrin Ștefănescu.

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a amânat joi, pentru 6 ianuarie, pronunțarea în dosarul Zambaccian în care fostul premier Adrian Năstase este judecat pentru luare de mită și șantaj, alături de soția sa Daniela Năstase, acuzată de complicitate la luare de mită și fostul inspector ITC Irina Jianu.

×
Subiecte în articol: codrin Ştefănescu ionut matei