x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Colentina - Apa Nova, fara utilaje

Colentina - Apa Nova, fara utilaje

de Monica C. Andrei    |    03 Oct 2005   •   00:00
Colentina - Apa Nova, fara utilaje

Istoria s-a repetat si de data asta. Bucurestiul a fost luat de ape, autoritatile n-au facut fata, iar utilajele au fost putine. Prefectul Capitalei, Mioara Mantale, a recunoscut ca Bucurestiul risca sa se inunde. "Exista riscul ca multi bucuresteni sa se trezeasca dimineata sub ape, mai ales cei de la periferie, cei care locuiesc in zone unde canalizarea fie nu functioneaza cum trebuie, fie nu exista. Canalul colector este depasit de situatie, este sub presiune si nu poate drena apa", a spus Mantale. Pe langa sistemul de canalizare al orasului care este la pamant, se adauga si lipsa utilajelor de evacuare a apelor adunate pe strazile Capitalei.

"Cum poti scoate apa cu 50 de utilaje care actioneaza in cele sase sectoare?", se intreaba prefectul Mantale.

CRITICI. Lipsa utilajelor si-a spus cuvantul si in zona Colentina. Primarul sectorului 2, Neculai Ontanu, nu a primit insa ajutor din partea Apa Nova, asa cum era normal.

"Au trimis doar o autocuratitoare. Nu se poate asa ceva. Am luat masini de interventie de la pompieri, vidanje de la Primarie pentru a rezolva problema. Speram ca in cateva ore sa redam circulatia in zona Colentina", a spus Ontanu. Nici edilul Sectorului 1, Andrei Chiliman, nu a fost multumit de Apa Nova, declarand ca institutia abilitata sa curete reteaua de canalizare este "inundata de neputinta",Pe de alta parte, viceprimarul general al Capitalei, Razvan Murgeanu, a promis bucurestenilor ca pana astazi dimineata va debloca circulatia in zonele critice.

×
Subiecte în articol: observator