x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Colentina - Proprietarii caselor avariate si Distrigaz, gasiti vinovati

Colentina - Proprietarii caselor avariate si Distrigaz, gasiti vinovati

de Monica C. Andrei    |    22 Iun 2005   •   00:00
Colentina - Proprietarii caselor avariate si Distrigaz, gasiti vinovati

Explozia din cartierul Colentina, in urma careia au murit patru persoane, s-a produs din vina proprietarilor imobilelor avariate, dar si a Distrigaz. Cel putin doua din casele distruse nu aveau autorizatie de constructie. Legal, proprietarii n-aveau cum sa se racordeze la gaze, energie electrica si apa.

O parte dintre proprietarii imobilelor de pe Strada Nicolae Apostol, transformate in mormane de moloz in urma exploziei de acum cinci zile, n-au avut autorizatii de constructie. In aceasta situatie, ei nu aveau cum sa incheie contracte legale cu Distrigaz, Electrica sau Apa Nova. "Daca nu aveau actele in regula, cetatenii n-aveau cum sa se racordeze la gaze decat ilegal. Atelierul de incaltaminte si inca o casa n-au autorizatii de constructii. Sunt foarte multe semne de intrebare si foarte multe suspiciuni. E o culpa comuna, atat a proprietarilor, cat si a Distrigaz, daca se dovedeste in final ca cei de acolo s-au racordat la gaze fara a avea actele in regula", a spus Mantale, precizand faptul ca a sesizat neregulile la Guvern. Prefectul a mai mentionat si faptul ca ancheta procurorilor decurge destul de greu, pentru ca proprietarii refuza sa accepte demolarea imobilelor afectate de explozie.

Procurorii vor emite in cele din urma o ordonanta de demolare a imobilelor din zona. Mantale a recunoscut ca in Bucuresti sunt multe bombe cu ceas care pun in pericol vietile oamenilor. Contactati pentru a lamuri situatia, cei de la Distrigaz au refuzat orice declaratie pe aceasta tema.

TRAGEDIE. Alte doua victime ranite grav in explozia din cartierul Colentina, Cristea Pitigoi si Anca Turuc, au murit ieri la spital, din cauza ranilor profunde care le-au cuprins aproape toata suprafata corpului, ceea ce ridica la patru numarul celor care si-au pierdut viata in urma deflagratiei de vineri.

Explozia s-a produs vineri, in jurul orei 7:15, cand trei angajati ai atelierului de incaltaminte de pe Strada Nicolae Apostol au intrat in cladire si au aprins lumina. Incidentul a afectat mai multe imobile, autoritatile stabilind ca doua din aceste cladiri sa fie demolate, din cauza riscurilor de prabusire. Sapte persoane au fost ranite, din care doar sase au fost spitalizate, ultima primind ingrijiri medicale in ambulatoriu.

×
Subiecte în articol: observator