x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Columbo din Targu-Jiu

Columbo din Targu-Jiu

22 Noi 2004   •   00:00

TELEVIZIUNE
DIN DRAGOSTE - Povestea unei relatii sfasiate de gelozie Florin si Lili s-au iubit aproape patru ani, dar s-au despartit din cauza geloziei lui. Acum, barbatul o urmareste peste tot pentru ca o vrea inapoi.
CRISTIAN PETRU

DORINTA. Florin vrea sa se impace cu fosta lui iubita
Verbul "a iubi" inseamna, potrivit Dictionarului Explicativ al Limbii Romane, "a fi indragostit, a simti o mare afectiune pentru o persoana de sex opus (...)". Nicaieri nu se spune ca trebuie sa existe o reciprocitate a sentimentului, ca atunci cand iubesti, automat persoana pe care o iubesti tine si ea la tine sau ca iubirea se materializeaza cumva. Florin o iubeste pe Lili, dar ea spune ca nu mai tine la el. Asta nu il impiedica pe barbat sa o urmareasca si sa spere in continuare. Florin este din Targu-Jiu, este sofer, iar, atunci cand vorbeste despre fosta lui iubita Lili, ii spune tot timpul "dumneaei" sau "fetita".

CERERE IN CASATORIE MAI ALTFEL. Cei doi s-au cunoscut in vara anului 2000. Ea lucra intr-un bar in care el obisnuia sa mearga sa-si bea cafeaua de dimineata. A vazut-o cateva zile, a studiat-o si a condus-o acasa. El era singur, divortat de prin 1995, iar ea era la sfarsitul unei relatii. Ii mai lasa cate o ciocolata pe tejghea, ca o mica atentie si un semn de pretuire. Intr-o seara a condus-o acasa. A lasat-o in fata casei si a sarutat-o parinteste pe frunte luandu-si la revedere pentru putinul timp pe care il petreceau despartiti. Ziua urmatoare a venit ca de obicei la ea la bar si timp de 16 ore a stat la masa. Fericit ca s-a indragostit, a facut cinste tuturor celor care intrau in local, cheltuindu-si leafa pe o luna. Intr-o alta seara a asteptat-o si au plecat impreuna spre locuinta ei. S-au plimbat timid de mana pana au ajuns in fata unei biserici. Acolo, Florin s-a oprit ca trasnit si a intrebat-o: "Vrei sa fii sotia mea si nora mamei mele?". Lili a fost fermecata de ineditul mod de a-i declara iubirea si a spus "Da". Nu s-au casatorit niciodata legal, dar din acea seara, Lili a ramas la el, dar dupa doua-trei saptamani s-au mutat in casa ei. Fata a fost crescuta de tatal ei, mama ei parasind aceasta lume pe cand Lili avea doar 9 ani. In primii lor doi ani, Lili si Florin s-au inteles bine. Lucrau amandoi si parintii lui ii ajutau cu banii.

PROBLEME. Primele lor neintelegeri au aparut anul trecut. Florin era foarte gelos si verifica de zeci de ori fiecare afirmatie, oricat de banala era. Nu credea nimic pana nu investiga la sange din diferite surse. Recunoaste ca nu a avut nici un motiv concret pentru a o acuza de adulter pe Lili, ci s-a legat de micile si frecventele ei minciuni. Lui Florin ii place sa compare anumite scene din viata lui cu altele celebre din filme. Se compara cu personaje vestite ca Piedone, care intra prin usi ca prin branza, si Columbo, de rationamentul caruia nu scapa nici o enigma. Anul acesta, in postul Pastilor, Florin si Lili s-au gandit sa se casatoreasca, dar o matusa de-a ei le-a zis ca e pacat si pana la urma au amanat evenimentul. Tot in 2004, Florin a avut o problema: si-a pierdut permisul de conducere si locul de munca. Statea acasa si se ocupa de toate treburile gospodariei. Si stand acasa avea timp sa se gandeasca la Lili si sa devina si mai suspicios. Banuielile lui s-au amplificat de zeci de ori, il terorizau momentele in care ea nu era cu el. Se intreba mereu cine o duce la munca, cine o aduce si se simtea exclus din viata ei. Daca Lili intarzia cateva minute, se ingrijora, iar cand Lili ajungea acasa, o certa, ii cerea explicatii si o mai si pocnea.

DESPARTIRI. La sfarsitul lunii iulie, tatal Lilianei s-a prapadit. Din cauza problemelor finanicare, cei doi au inceput sa se certe tot mai des. La 12 septembrie 2004, inainte ca Lili sa vina acasa, Florin a baut mai mult decat obisnuieste, iar vecinii cu care s-a cinstit l-au dus la o cafea pentru a nu-i face scandal fetei. In timpul in care el era plecat, Lili si-a sunat nasii, care au venit si au luat-o din casa ei. Noaptea, cand a terminat cafeaua si a ajuns in casa, Florin s-a culcat. Nici nu a observat lipsa femeii. Cand s-a trezit a vazut ca Lili il parasise. S-a dus la nasii ei, iar pe strada lor a gasit o echipa de interventie de la Electrica, care schimba becurile la stalpii de iluminare. A dat o spaga mica si l-au lasat sa se urce in macara si sa se uite in curtea nasilor. Si a vazut-o pe iubita lui. Dar atat nasii, cat si Lili facusera plangere la Politie impotriva lui. Femeia il acuza ca a batut-o si ca viata ei e in pericol din cauza lui, iar nasii il invinovateau ca au amenintat-o pe fina lor ca va da foc oricarei persoane care o va apara de el. El a negat toate acuzatiile. De aproape o luna o urmareste pe Lili peste tot. Are un jurnal in care scrie cu exactitate, la minut, fiecare miscare a femeii pe care o iubeste. Sustine ca in nici o luna a slabit 25 de kilograme si ca fumeaza cam cinci pachete de tigari pe zi. O vrea inapoi pe Lili cu orice pret. Intreaga lor poveste si raspunsul femeii, in aceasta seara, la 20:15, la "Din dragoste", la Antena 1.

PREDICTIE

"Nu o sa mai gasesti o mie de ani un barbat care sa te iubeasca asa cum te-am iubit eu" - Florin
×
Subiecte în articol: s-au florin mass-media lili