x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Comisarul şef Ionel Georgescu, împuternicit la conducerea DGA

Comisarul şef Ionel Georgescu, împuternicit la conducerea DGA

20 Apr 2009   •   00:00

Comisarul şef Ionel Georgescu a fost împuternicit la conducerea Direcţia Generală Anticorupţie, funcţie rămasă vacantă începând de luni ca urmare a plecării procurorului Irinel Păun, din funcţia de şef a instituţiei, au anunţat surse oficiale.



Numele adjunctului Direcţiei Generale Anticorupţie, Ionel Georgescu, a fost vehiculat în timpul scurtului mandat al ministrului PSD Liviu Dragnea, şi pentru funcţia de şef al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă.

Ulterior, Liviu Dragnea a fost înlocuit cu ministrul Dan Nica.

La scurt timp, Dan Nica a cerut încetarea detaşării sau neprelungirea delegării pe funcţii la DGA a magistraţilor care ocupau posturi în cadrul acestei direcţii, el motivând lipsa de personal în sistemul judiciar.

Astfel, Consiliul Superior al Magistraturii a decis, în 2 aprilie, încetarea detaşării şefului Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), Irinel Păun, la această instituţie, precum şi a altor patru procurori.

Potrivit deciziei CSM, începând cu 20 aprilie, procurorii Irinel Păun, Mircea Petrescu şi Lucian Doxan se vor întoarce la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Între timp, Doxan şi-a făcut cerere de pensionare, solicitare pusă în discuţie în 9 aprilie.

De asemenea, începând de luni, 20 aprilie, procurorul Ionel Corbu se întoarce la Parchetul Tribunalului Militar Teritorial Bucureşti, iar procurorul Ionel Marian Gherman la Parchetul Tribunalului Capitalei.
Mediafax

×
Subiecte în articol: observator