x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Comunicat Intact Media Group

Comunicat Intact Media Group

30 Apr 2009   •   00:00

INTACT Media Group va acţiona în judecată cotidianul Adevărul, pentru concurenţă neloială, precum şi pentru derularea fără drept a activităţilor de editare şi distribuire a romanului "Enigma Otiliei" de George Călinescu, activităţi a căror legalitate va putea fi confirmată doar de instanţă.Jurnalul Naţional, cotidian al INTACT Media Group, a cumpărat de la
CopyRo, prin intermediul Editurii Litera, drepturi exclusive de editare asupra romanului "Enigma Otiliei" de George Călinescu, CopyRo fiind societatea de gestiune cu drepturi exclusive asupra operei călinesciene.

Cu toate acestea, cotidianul Adevărul a editat şi a difuzat romanul "Enigma Otiliei" la data 23 aprilie, ignorând avertismentele repetate venite din partea Societăţii CopyRo de stopare a editării şi difuzării acestui roman. Somaţiile trimise de CopyRo către managementul Adevărul nu au fost luate în considerare.

În aceste condiţii, INTACT Media Group îşi rezervă dreptul de a acţiona în judecată cotidianul Adevărul.
De altfel, Adevărul mai are două procese, unul intentat de Fundaţia Ideea europeană şi altul de traducătorul Dragoş Stoenescu, ambele sub acuzaţia de furt intelectual.

×
Subiecte în articol: observator