x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Concerte şi parade pe litoral de 1 Mai

Concerte şi parade pe litoral de 1 Mai

29 Apr 2009   •   00:00
Concerte şi parade pe litoral de 1 Mai

Peste treizeci de evenimente publice, de mare amploare sunt pregătite de amfitrioni, pentru cei 20.000 de turişti care sunt aşteptaţi să-şi petreacă vacanţa de 1 Mai, în staţiunile de pe litoralul românesc.



Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), Corina Martin, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că pentru minivacanţa de 1 Mai, administraţiile locale de pe litoral, în colaborare cu asociaţiile patronale ale hotelierilor şi Ministerul Turismului a pregătit programe speciale de agrementare a turiştilor, care se vor derula într-un ritm alert în toate staţiunile. "Puteţi să vă daţi seama că este vorba despre 20.000 de turişti care sunt aşteptaţi la mare, pentru că agenţiile de turism solicită în continuare suplimentarea locurilor de cazare scoase la vânzare şi, din câte ştiu eu, hotelierii s-au pregătit să deschidă peste 80% din capacitatea de cazare, care după cum se ştie este de 120.000 de locuri. Şi pentru ca oaspeţii litoralului să aibă o vacanţă agreabilă, la început de sezon, autorităţile au pregătit programe speciale în toate staţiunile", a precizat Corina Martin.

Potrivit preşedintelui ANAT, citat de Agerpres,  startul serbărilor, pe litoral, va fi dat în staţiunea Mamaia, unde începând de joi seara, până pe 3 mai, pe plaja Kristal, va începe cea de-a cincea ediţie a festivalului de muzică house "Sunwaves". Aici, timp de patru zile şi trei nopţi, pe două scene, houserii vor avea parte de peste 80 de ore de distracţie non-stop.

Printre cei mai importanţi DJ care vor face show la malul mării se numără Derrick Carter, Ricardo Villalobos, John Digweed, DJ Sneak, RPR Sound, Federico Molinari, James Zabiela, Scarlett Etienne, Cassy Zip. Pe 30 aprilie vor mixa Ali Nasser, Kozo, Derrick Carter, DJ Sneak, iar pe 1 mai - TBF, Kozo, El Cezere, Meat, Dan Andrei, Praslea, Federico Molinari, RPR Sound. Show-ul va continua, pe 2 mai, cu Dan Andrei, Ali Nasser, Prîslea, Masomenos, Prik, El Cezere, Cassy, Ricardo Villalobos, Chriss, DJ Kool, John Digweed, iar în ultima zi de petreceri vor încinge atmosfera Prik, El Cezere, Tobi Neumann şi Zip.

În acelaşi timp pe scena din faţa Cazinoului, din Mamaia, vor întreţine atmosfera de petrecere trupele Sistem, Simplu şi Loredana şi tot aici, în prezenţa ministrului de resort, în seara de 1 Mai, va avea loc şi lansarea oficială a Imnul Turismului.

Pe 2 mai, în Constanţa şi Mamaia va ave loc cea de-a doua ediţie a paradei maşinilor de epocă, o expoziţie retro urmând să fie organizată, la final, la Cazinoul din Mamaia, iar după-amiază celebrul campion mondial de automobilism Formula 1 David Coulthard va face o demonstraţie de vituozitate, la bordul unui monopost, pe un circuit improvizat între Hotelul Rex şi Clubul Bamboo, din Mamaia.

Cea de-a doua zi a vacanţei urmând să se încheie cu un alt concert public, oferit turiştilor, la Cazino, de Crush şi Alexandra Ungureanu, Balxy Girls, Alex, şi Trupa Morandi. Parada maşinilor de epocă va ajunge şi în staţiunile din sudul litoralului, unde amfitrion este primarul Mangaliei, Claudiu Tusac.

Marele eveniment public va fi organizat însă la Neptun unde pe o scenă intitulată la "Km 0" al distracţiei va debuta de 1 Mai un concert maraton de 48 de ore. Pe scena de aici, promit să creeze o atmosferă incendiară DJ Project, David Deejay Feat Dony, Inna, DJ Rynno&Sylvia, Morris, Aisa & DJ Yaang, Deepside DJ"s & Nick Kamarera, Vali Bărbulescu, Snatt&Vix, Adrian Eftimie, DJ Pagal, Laser Man, Chicane şi Julien Basstone. De asemenea, pe plaja de la Steaguri, în Neptun, vor fi organizate concursuri de escaladă, cu participarea publicului spectator.

Şi pe plaja de la Vama Veche, petrecerile se vor dezlănţui de joi cu o seară neconvenţională găzduită de Terasa Goblin, în compania renumiţilor Amon, Snakata, Alinuta şi Pin Pin De 1 Mai Burn Babylon va susţine, tot aici, primul concert reggae, de pe litoral, din acest sezon, în compania trupelor Zuza Boyz, Chesarion, Selecta B şi DJ Undoo & DJ Skid, iar sâmbătă este programat un concert Suie Paaparude şi Amon.

×
Subiecte în articol: observator