x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Conducerea Parlamentului se reuneşte de urgenţă, luni, prin videoconferinţă

Conducerea Parlamentului se reuneşte de urgenţă, luni, prin videoconferinţă

16 Mar 2020   •   16:50
Conducerea Parlamentului se reuneşte de urgenţă, luni, prin videoconferinţă

Birourile permanente reunite au, la ora transmiterii acestei știri, o ședință prin videoconferință pentru a stabili data plenului reunit pentru aprobarea decretului emis de Klaus Iohannis privind starea de urgență.

„O facem online şi se va comunica ulterior. Când vin tabletele se votează electronic pe tablete. Noi acum ne vedem în videoconferinţă să stabilim plenul”, a declarat vicepreședintele Senatului Alina Gorghiu, luni, pentru MEDIAFAX.

Parlamentul ar avea cinci zile la dispoziție pentru aprobarea decretului prezidențial.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că decretul prin care se impune stare de urgență cuprinde măsuri sociale și economice, suspendarea cursurilor în școli și sistem universitar și preuniversitar. Totodată, pot fi plafonate prețurile la servicii, combustibil și medicamente.

În cadrul stării de urgență pot fi închise gradual pucntele de frontieră, hoteluri, cafenele, cluburi și alte locuri publice a mai spus șeful statului.

Președintele a adăugat că: „Instituirea stării de urgență produce efecte și în domeniul justiției. În această perioadă, activitatea de judecată va continua doar în cauzele de urgență deosebită. Lista acestor cauze se stabilește de conducerea Înaltei Curți de Casație și Justiție și, respectiv, de colegiile de conducere ale curților de apel, iar Consiliul Superior al Magistraturii va da îndrumările necesare asigurării unor practici unitare. Pentru judecarea proceselor, instanțele pot da termene scurte, de la o zi la alta sau chiar în aceeași zi, și vor dispune măsurile necesare pentru desfășurarea ședințelor de judecată prin videoconferință”.

Mediafax

×