x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Copil, salvat de jandarmii montani

Copil, salvat de jandarmii montani

11 Oct 2020   •   14:49
Copil, salvat de jandarmii montani

Un copil de nouă ani, care s-a accidentat pe un traseu turistic din Munții Bucegi, a fost ajutat de jandarmii montani de la Postul Zănoaga. Băiatul s-a accidentat la picior și jandarmii l-au cărat în spate aproximativ un kilometru.

Accidentul s-a produs sâmbătă, pe un traseu din munții Bucegi. Potrivit jandarmilor din Dâmbovița, o familie din județul Călărași, formată din doi adulți și un copil, se afla într-o drumeţie pe traseul montan Zănoaga – Scropoasa, în momentul în care, din cauza neatenției și a umezelii de pe traseu, băiatul a alunecat și s-a accidentat, fiind în imposibilitatea de a se mai deplasa.

Ajunşi la faţa locului jandarmii montani i-au acordat copilului primul ajutor, deoarece aceasta avea o rană deschisă la piciorul drept și era panicat.

Din cauza traseului greu accesibil cu autoturismul, jandarmii montani l-au cărat pe copilul accidentat în spate, pe o distanță de un kilometru, până la Cheile Zănoagei. Apoi, l-au transportat cu mașina de serviciu în zona Cuibul Dorului, de unde a fost luat de un echipaj SMURD și dus la spital.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: jandarmi montani