x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Critici de la edilul Capitalei - Scoli inca murdare

Critici de la edilul Capitalei - Scoli inca murdare

de Monica C. Andrei    |    07 Sep 2005   •   00:00

Primarii de sector si implicit cei care raspund direct de administratia unitatilor de invatamant din Capitala au fost ieri urecheati de prefectul Mioara Mantale si de primarul general, Adriean Videanu.

Primarii de sector si implicit cei care raspund direct de administratia unitatilor de invatamant din Capitala au fost ieri urecheati de prefectul Mioara Mantale si de primarul general, Adriean Videanu (foto). Multe scoli au ramas neigienizate, in conditiile in care directorii aveau banii necesari. "Nu sunt multumita de cum arata scolile acum, la inceperea anului scolar, in conditiile in care au fost bani, iar lucrarile n-au fost finalizate". Nici Videanu nu a avut cuvinte de lauda pentru edili.

"Lucrul care m-a deranjat este acela ca nu ne asumam responsabilitatile pe care le avem. Consider o lipsa de preocupare pentru inceperea anului scolar", a spus Videanu.

PROBLEME. Din cele 486 de unitati din Bucuresti, 22 nu indeplinesc conditiile corespunzatoare de igienizare, iar 23 au fost revendicate. Liceele "Rosetti", "George Enescu" si "Nicolae Tonitza", Grupul Scolar "George Calinescu", Clubul Copiilor Sector 4, scolile generale nr. 5 si "Nicolae Titulescu", Gradinita nr. 61, Grupul Scolar "Petru Rares" sunt cateva dintre unitatile de invatamant incluse pe lista celor revendicate. Cele mai multe scoli neautorizate sunt in sectoarele 5 si 6, zonele periferice fiind cele mai afectate. In unele cazuri, apa potabila este luata tot din put. Pe lista neagra se afla scolile nr. 13 si 23, precum si gradinitele 56, 11. (Monica C. Andrei)

×
Subiecte în articol: observator