x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CSM, aviz pozitiv pentru Alina Bica la şefia DIICOT: "are spirit de initiaţivă şi e deschisă către tehnici noi"

CSM, aviz pozitiv pentru Alina Bica la şefia DIICOT: "are spirit de initiaţivă şi e deschisă către tehnici noi"

11 Mai 2013   •   22:23
CSM, aviz pozitiv pentru Alina Bica la şefia DIICOT: "are spirit de initiaţivă şi e deschisă către tehnici noi"

Alina Bica a dat dovadă de spirit de iniţiativă şi deschidere pentru aplicarea de noi tehnici şi metode de investigare, susţine CSM în motivarea avizului pozitiv dat pentru numirea acesteia ca procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT). "De-a lungul activităţii profesionale, a dat dovadă de spirit de iniţiativă, aceasta implicându-se activ în activităţile specifice DIICOT, a manifestat deschidere faţă de noi tehnici şi metode de investigare a infracţiunilor ce cad în competenţa acestei structuri, urmărind practic o raliere a acestora la metodele şi tehnicile folosite în alte state", precizează CSM referitor la calităţile Alinei Bica.

CSM apreciază că Alina Bica ştie foarte bine problemele cu care se confruntă DIICOT, mai ales că ea a activat în această structură în perioadele 2004-2009 şi 2012-prezent.

În legătură cu propunerea de numire a Elenei Hosu în funcţia de adjunct al procurorului şef al DIICOT, CSM susţine că aceasta are temeinice cunoştinţe în materie penală, cu precădere în domeniul specific competenţelor Direcţiei.

De asemenea, complexitatea dosarelor instrumentate de Elena Hosu o recomandă "ca un bun profesionist şi îndrumător al activităţii profesionale a celorlalţi colegi"

×