x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un mort şi trei răniţi, într-o cursă ilegală de maşini

Un mort şi trei răniţi, într-o cursă ilegală de maşini

30 Iun 2013   •   12:50

Un tânăr a murit, iar trei au fost răniţi, în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce maşina în care se aflau a izbit un cap de pod, în comuna doljeană Şimnic, în timpul unei curse ilegale de maşini - informează Mediafax.

Din primele date a reieşit că, după ce au petrecut într-o discotecă, şase tineri au plecat să facă o plimbare cu maşinile, patru dintre ei urcându-se într-o maşină, iar ceilalţi doi în alta, începând o cursă ilegală pe străzi, deşi, potrivit martorilor, în zonă ploua, iar şoseaua era umedă.

Martorii spun că maşinile circulau cu viteză mare, deşi ploua torenţial, iar la un moment dat unul dintre conducătorii auto a pierdut controlul volanului din cauza vitezei excesive, maşina izbindu-se de un cap de pod.

"S-a auzit un zgomot puternic, ca o bubuitură. S-au luat la întrecere şi s-a întâmplat o nenorocire. Auzirăm lovitura, de parcă s-a cutremurat ceva. Au lovit capul ăsta de pod, erau toţi pe jos", a spus un martor.
"Îi ştiam, au fost la discotecă şi plecaseră să mănânce ceva în Craiova. Nu ştiu ce au făcut pe drum, dar cred că au alunecat, că ploua", a declarat un alt martor.

În urma impactului, o persoană a murit, iar trei au ajuns la spital în stare gravă.

"Avem patru victime: un decedat, un bărbat în comă în stare foarte gravă, încarcerat, alt pacient stabil care a plecat cu ambulanţa şi şoferul, care este cu amnezie retrogradă şi traumatism hemitorace stâng", a declarat Cristina Guţă, medic SMURD.

Potrivit lui Alin Apostol, inspector în cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Dolj, accidentul s-a petrecut pe DN 6 B, cel mai probabil, din cauza vitezei excesive, într-o curbă la stânga, şi a carosabilului umed.

"Conducătorul auto a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, autoturismul a părăsit partea carosabilă şi a lovit un cap de pod, ajungând într-un şanţ de colectare a apelor", a mai declarat Alin Apostol, inspector Serviciul Poliţiei Rutiere Dolj.

Şoferul care a provocat accidentul va fi cercetat penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

×
Subiecte în articol: curse ilegale masini accident rutier