x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cursuri de educație civică împotriva sclaviei din Italia

Cursuri de educație civică împotriva sclaviei din Italia

17 Mar 2017   •   08:23
Cursuri de educație civică împotriva sclaviei din Italia
Sursa foto: DIANA OROS

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a anunţat ieri că autoritățile italiene au deschis o anchetă în cazul româncelor ce ar fi fost abuzate la locul de muncă în această țară.  

Din dispoziția premierului Grindeanu, în Italia se află de miercuri, o delegație formată din reprezentanţi ai Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale şi ai Ministerului Afacerilor Externe  - Consulatul României la Catania şi Ambasada României la Roma.  „Din ce ştim de la ataşatul de interne al ministerului, aflat acolo, există o anchetă penală, care acum este în fază de cercetare preliminară, motiv pentru care informaţiile sunt confidenţiale", a declarat ieri ministrul de Interne. 

În ceea ce privește acțiunile autorităților de la București, într-un comunicat al Ministerului pentru Românii de Pretutindeni transmis Agerpres se vorbește despre educația civică a cetățenilor români căzuți în sclavie: „Instituționalizarea unor forme de educație civică a cetățeanului român aflat pe teritoriul altui stat poate însemna înființarea, cât mai urgentă, a unui centru de asistență pentru persoanele aflate în dificultate, vulnerabile la abuzuri. Un astfel de proiect pilot va reflecta capacitatea pro-activă a autorităților de la București, în sensul preocupărilor concrete pentru siguranța cetățeanului român și corecta lui informare”.

 

Un reportaj publicat duminica trecută de "The Observer" relevă că mii de românce care lucrează în agricultură în provincia Ragusa din Sicilia sunt victime a numeroase abuzuri, inclusiv ameninţări şi agresiuni sexuale. 

×