x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Curtea de Apel Piteşti reia audierile în procesul de omor al lui Cristian Cioacă

Curtea de Apel Piteşti reia audierile în procesul de omor al lui Cristian Cioacă

16 Dec 2013   •   08:25
Curtea de Apel Piteşti reia audierile în procesul de omor al lui Cristian Cioacă

Judecătorii de la Curtea de Apel Pitești vor relua, astăzi, audierile în procesul lui Cristian Cioacă, fostul polițist condamnat de instanța de fond la 22 de ani de închisoare pentru uciderea soției sale, Elodia Ghinescu.

Următorul termen al apelului a fost stabilit inițial pentru data de 20 decembrie, dar a fost devansat în vederea audierii martorei Elena Teodor, fosta bonă a minorului Patrick Cioacă. Ea a fost citată anterior de mai multe ori, inclusiv cu mandat de aducere, dar nu s-a putut prezenta în fața instanței, fiind plecată din țară.

Ședința de judecată este programată cu începere de la ora 8:30, conform informațiilor publicate pe portalul instanțelor din Argeș.

Instanța de apel a audiat deja, la termenele anterioare, mai mulți martori din dosar. Au fost, de asemenea, vizionate mai multe probe materiale, printre care și înregistrări video din noaptea dispariției Elodiei Ghinescu, imagini în care apare Cristian Cioacă.

Curtea de Apel Pitești a admis totodată, la solicitarea avocaților apărării, refacerea unor expertize medico-legale din dosar.

"Admite în parte proba cu expertiza medico-legală solicitată de apărătorul inculpatului (...) și dispune efectuarea unei expertize medico legale — examen ADN — de către Institutul Național de Medicină Legală, cu obiectivele indicate în considerente. Dispune completarea Raportului de Constatare Tehnico — Științifică (...) întocmit de Institutul de Criminalistică al IGPR, în sensul de a se preciza de către specialiști care (...) din plicuri conținea acele fire de păr ridicate de pe peria de păr din baia apartamentului, respectiv smocul de păr ridicat de pe podeaua dormitorului", se arată în soluția pronunțată de instanță pe 31 octombrie, potrivit Agerpres.

Cristian Cioacă a fost condamnat de Tribunalul Argeș, pe 2 iulie 2013, la 21 de ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat și la doi ani de închisoare pentru profanare de morminte, urmând să execute 22 de ani de detenție.

Sentința instanței de fond a fost atacată ulterior cu apel de toate părțile implicate. Cererile au fost formulate de inculpat, de mama și fratele Elodiei Ghinescu, în calitate de părți civile în dosar, precum și de procurori.

Inculpatul a fost obligat, prin sentința Tribunalului Argeș, să plătească echivalentul a 100.000 de euro cu titlu de daune morale fiului său minor Patrick, în calitate de parte vătămată. Emilia Ghinescu, mama Elodiei, ar urma să primească daune morale de 100.000 de euro, iar fratele Elodiei, Robert Ghinescu, de 50.000 de euro. Cioacă a fost obligat și la plata sumei de 135.000 de lei cheltuieli judiciare către stat.

Cristian Cioacă este încarcerat la Penitenciarul Colibași, unde a fost transferat pe 30 ianuarie.

×