x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dan Nica: Vom adopta modelul german de salarizare

Dan Nica: Vom adopta modelul german de salarizare

06 Mai 2009   •   00:00

Legea unitară de salarizare a bugetarilor trebuie aplicată de urgenţă în România, iar modelul cel mai indicat este modelul german, a declarat, astăzi, vicepremierul Dan Nica, la ieşirea de la întâlnirea cu liderii sindicali din învăţământ.

Dan Nica este de părere că modelul german de salarizare, care poate să fie foarte repede aplicat în România, va rezolva şi problema cadrelor din învăţământ, acestea fiind situate pe grilă acolo unde este importanţa lor socială, informează Agerpres.

În Guvern, vicepremierul va prezenta, astăzi, mai multe proiecte de acte normative privind descentralizarea: primul act normativ are în vedere reorganizarea Poliţiei, descentralizarea sectorului sanitar prin transferarea spitalelor comunităţilor locale, descentralizarea în domeniul agriculturii, intenţionându-se aducerea agriculturii cât mai aproape de cei care o practică la nivelul judeţelor, reorganizarea activităţii sportive prin concesionarea bazelor sportive către autorităţile locale cu obligaţia ca timp de 99 de ani să nu le schimbe destinaţia.

În privinţa descentralizării educaţiei, la sediul Ministerului Administraţiei şi Internelor se va întâlni un grup de lucru format din 21 de lideri sindicali din învăţământ din teritoriu şi 21 de reprezentanţi ai administraţiei publice locale, pentru a stabili concret procedurile de descentralizare a învăţământului.

Vicepremierul Dan Nica a apreciat atitudinea responsabilă a liderilor sindicali, care au demonstrat că nu sunt preocupaţi numai de salarizare, ci şi de dezvoltarea întregului sistem educaţional. (V.A.)

 

×
Subiecte în articol: observator