x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Decizie - Schimbările climatice vs criza globală

Decizie - Schimbările climatice vs criza globală

23 Sep 2008   •   00:00

Ameninţarea recesiunii economice pentru statele din vestul Europei ar putea determina o pauză în lupta împotriva schimbărilor climatice, domeniu în care, până acum, UE era un model.



Ameninţarea recesiunii economice pentru statele din vestul Europei ar putea determina o pauză în lupta împotriva schimbărilor climatice, domeniu în care, până acum, UE era un model.

Agenţia AFP notează că felul în care va fi aplicat în viitorul apropiat pachetul de măsuri împotriva încălzirii globale depinde strict de evoluţia economică de la sfârşitul lui 2008 şi începutul lui 2009. Printre acţiunile pe care europenii s-au angajat să le realizeze până în 2020 se numără reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu 20% în raport cu anul 1990, reducerea consumului de energie cu 20% şi 20% din combustibilul folosit să provină din surse regenerabile. Estimările arată că numai pentru reducerea emisiilor de CO2 este nevoie de 44 de miliarde de euro, o tonă de dioxid de carbon costând aproximativ 30 de euro. “Cum criza financiară este destul de serioasă, iar recesiunea ameninţă tot mai multe economii, guvernele din statele Europei de Vest sunt tentate să renunţe temporar la acţiunile de protejare a climei. E nevoie de măsuri de protejare a economiei, nu a mediului. Este o situaţie nemaiîntâlnită, întrucât, până acum, Uniunea Europeană era lider mondial în lupta împotriva schimbărilor climatice, iar măsurile pe care europenii şi le propuseseră aveau mari şanse pentru a fi duse la îndeplinire”, a declarat pentru France Presse un oficial european.

×
Subiecte în articol: verde!