x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator UPDATE Incendiu la o garnitură de metrou pe Magistrala 2. La stațiile Victoriei, Piața Romană și Universitate au fost evacuați toți călătorii

UPDATE Incendiu la o garnitură de metrou pe Magistrala 2. La stațiile Victoriei, Piața Romană și Universitate au fost evacuați toți călătorii

24 Mai 2022   •   09:20
UPDATE Incendiu la o garnitură de metrou pe Magistrala 2. La stațiile Victoriei, Piața Romană și Universitate au fost evacuați toți călătorii
Sursa foto: colaj Antena 3

Degajări de fum au avut loc marți dimineață într-un vagon al unei garnituri de metrou aflată între stațiile Romană și Piața Victoriei, relatează Antena 3.

Update Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a făcut primele precizări despre incendiul de la metrou, care a avut loc în această dimineață, între stația Piața Romana și Piața Universității."Din păcate a fost un incident la metrou, între stația Română și stația Universității. Un incident care a dus la evacuarea a 172 de persoane, dintre care 25 au fost asistați medical", a precizat Raed Arafat.

"Incendiul a avut loc în tunel. Au intervenit pompierii și au evacuat persoanele respective, după întreruperea curentului la sinele metroului.

La acest moment, toate persoanele au fost evacuate. Din fericire, victime nu sunt", a mai spus acesta.

"Au fost persoane care au fost asistate de echipajele SMURD jos, înainte să iasă. Persoane care au fost expuse la fum, persoane cu atac de panică, și au fost echipe jos în metrou care le-au asistat inițial și le-au adus la punctul de triaj", a mai spus șeful DSU.

metrou 2 Arafat

Update La stația de metrou Română se continuă intervenția pentru evacuarea călătorilor. La stațiile Victoriei și Universitate au fost evacuați toți călătorii.

Stația de metrou Piața Universității a fost închisă. Oamenii nu mai sunt lăsați să coboare în subteran.

Update O femeie care se afla în metroul care s-a umplut de un fum dens la stația Piața Romană a povestit la Antena 3 că s-a panicat în momentul în care şi-a dat seama ce se întâmplă. „Unde eram în vagon era fum, atât am văzut. În spate nu am văzut. Ne-am dat seama de momentul de panică după ce ne-au scos. Era fum mult, mi s-au înmuiat picioarele. Cam 10-20 de minute a durat până am ieşit de acolo”, a povestit femeia, care a precizat că „am fost panicată și am ieşit mai repede”.

metrou 1

Stire initiala Intr-un comunicat, Metrorex informează că circulația trenurilor de metrou pe Magistrala 2 se desfășoară cu dificultate din cauza unei defecțiuni tehnice identificată la un tren care a plecat din stația Piața Romană către Berceni.

În urma defecțiunii, trenul va fi retras din circulație pentru analiză și remediere. Între timp se iau toate măsurile pentru ca circulația pe Magistrala 2 să se reia în condiții normale.

metrou 3

ISU comunică că este vorba de un incendiu produs la o ramă de metrou care are o defecțiune tehnică.

Nu există flacără deschisă, doar degajări de fum.

Metroul este în tunel, la o distanță de aprox. 20-30 m de peron.

Din datele furnizate nu sunt victime.

A fost întreruptă alimentarea cu energie electrică.

Echipajele din cadrul ISUBIF sunt amplasate în zona stațiilor de metrou Romană, Universitate și Piața Victoriei.

La statia de metrou Piața Romana se continua interventia pentru evacuarea calatorilor, iar la statiile Victoriei si Universitate au fost evacuati toti calatorii.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: metrou