x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Deţinuţi evadaţi din arestul Poliţiei Baia Mare

Deţinuţi evadaţi din arestul Poliţiei Baia Mare

27 Mai 2009   •   00:00

Poliţiştii maramureşeni au intrat în alertă maximă în noaptea de marţi spre miercuri, când doi tineri reţinuţi pentru cercetarea unor infracţiuni de furt au evadat din arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Maramureş.



Conform Agerpres, ei au reuşit să fugă de sub nasul poliţiştilor, demontând gratiile de la camera de baie la care au acces deţinuţii. Mişcarea a fost făcută foarte rapid, cei doi reuşind să dispară fără urmă, dincolo de gardurile instituţiei.

Alarma s-a dat, marţi, în jurul orei 22,00, când gardienii au observat că Danuţ Ioan Boloş (21 ani) şi Florian Iosif Nicoriciu (34 ani), care erau ieşiţi la baie sub pretextul că vor să îşi spele hainele, nu s-au întors. Au fost găsite gratiile demontate, iar poliţiştii au început căutările.

La ora 23:00, pe străzile din municipiul Baia Mare, precum şi în mai multe puncte din judeţul Maramureş erau instituite filtre de control, cu scopul depistării evadaţilor. De asemenea, s-a dat alertă şi în zona de frontieră, pentru a se împiedica ieşirea bărbaţilor din ţară.

Cel mai tânăr dintre evadaţi, Danuţ Ioan Boloş, este din Baia Mare şi a fost arestat preventiv pentru că era suspect principal în cazul unor furturi de televizoare în Franţa. Procurorii au arătat la dosar că acesta, alături de alţi trei tineri, ar fi atacat mai multe TIR-uri, pe care le-ar fi golit de marfă.

Celălalt tânăr căutat de poliţie, Florian Iosif Nicoriciu, este din judeţul Sălaj, iar conform oficialilor poliţiei are antecedente penale şi e specializat în furturi din locuinţe. El a fost reţinut în Maramureş pentru că era suspect de comiterea unor astfel de infracţiuni pe raza judeţului.

La nivelul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Maramureş a fost demarată o anchetă pentru a se vedea cine se face vinovat de faptul că tinerii au reuşit să scape cu atâta uşurinţă din arest.

×
Subiecte în articol: observator