x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dîncu l-a asigurat pe ambasadorul Ucrainei de „implicarea deplină a României” în sprijinirea țării

Dîncu l-a asigurat pe ambasadorul Ucrainei de „implicarea deplină a României” în sprijinirea țării

28 Sep 2022   •   16:53
Dîncu l-a asigurat pe ambasadorul Ucrainei de „implicarea deplină a României” în sprijinirea țării

Ambasadorul Ucrainei la București, Ihor Prokopchuk, a fost, miercuri, în vizită la MApN. Dîncu l-a reasigurat de „implicarea deplină a României” în sprijinirea Ucrainei.

Ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu, a primit miercuri, 28 septembrie, la sediul Ministerului Apărării Naționale, vizita ambasadorului extraordinar și plenipotențiar al Ucrainei în România, Ihor Prokopchuk, informează MApN.

„Agenda discuțiilor a vizat aspecte de actualitate și evaluări privind războiul din Ucraina, precum și stadiul sprijinului acordat Ucrainei în format multidimensional, incluzând ajutor umanitar, politic, diplomatic și economic. A fost reiterată poziția României privind caracterul inacceptabil al deciziei Rusiei de a susține organizarea de referendumuri în regiunile ocupate, ministrul român al apărării evidențiind susținerea fermă pentru suveranitatea și integritatea teritorială a statului ucrainean”, potrivit unui comunicat de presă.

Conform sursei citate, Dîncu l-a reasigurat de implicarea deplină a României în sprijinirea Ucrainei, exemplificând cu asigurarea sprijinului celor peste 2,3 milioane de refugiați care au intrat pe teritoriul statului român de la declanșarea războiului, funcționarea hub-ului umanitar de la Suceava încă din luna martie a acestui an, cât și prin suportul acordat în criza exportului de cereale.

 

(sursa: Mediafax)

×