x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Doi elevi români, la cel mai mare târg de ştiinţă din lume

Doi elevi români, la cel mai mare târg de ştiinţă din lume

de Eugenia Mihalcea    |    08 Mai 2009   •   00:00
Doi elevi români, la cel mai mare târg de ştiinţă din lume

Andrei Ruse Dan şi Cosmin Gorgovan, şcolari ai Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti, vor reprezenta România la cel mai mare târg de ştiinţă şi inginerie din lume pentru elevi, organizat în statul american Nevada, în perioada 10-16 mai.



La Târgul de ştiinţă şi inginerie de la Reno (Nevada), cei doi liceeni vor prezenta proiectul "OpenHexapod" ­ un robot cu 6 picioare articulate, cu un braţ robotic deasupra şi alte componente care îi permit să execute sarcini complexe. Robotul poate fi util în mai multe situaţii. Astfel, în afară de operaţiuni de cercetare sau militare, unde robotul este coordonat de la bază, trimis în anumite locuri de unde transmite imagini live, OpenHexapod poate fi folosit şi în demonstraţii realizate în scopuri didactice. De asemenea, robotul poate simula mişcările unor animale şi ale unor insecte.

Proiectul "OpenHexapod" a primit medalia de aur la Concursul Internaţional Infomatrix, la care au participat peste 300 de elevi din 24 de ţări. Cu acelaşi proiect, cei doi elevi au mai obţinut şi Marele Premiu la Salonul Naţional de Creaţie şi Inventică, ocazie cu care au fost selectaţi pentru participarea la ISEF 2009.

ISEF este cel mai mare târg de ştiinţă din lume, organizat de Intel Corporation. În 2008 târgul a avut peste 1.500 de participanţi şi premii totale de peste patru milioane de dolari.

×
Subiecte în articol: observator