x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Drama - Torta vie, in presa spaniola

Drama - Torta vie, in presa spaniola

de Diana Rucinschi    |    14 Iul 2005   •   00:00
Drama - Torta vie, in presa spaniola

Cotidianul spaniol El Periodico prezinta tragica poveste a lui Iulian Vasilica Grosu, care si-a dat foc la inceputul acestei saptamani in fata Guvernului, citand Jurnalul National.

Cazul lui Iulian Vasilica Grosu, bucuresteanul care si-a dat foc la inceputul acestei saptamani ca urmare a "retinerii" fiului sau, Andrei Eduard, in Spania, a ajuns si in presa spaniola. Cotidianul El Periodico prezinta tragica poveste a romanului, citand Jurnalul National.

Gestul disperat al barbatului este inca un act al ciudatei epopei care a inceput anul trecut in Spania, in momentul in care lui Vasilica, aflat in calitate de turist, i-a fost luat fiul si incredintat de o instanta spaniola Danielei Badea, mama lui Andrei. Jurnalul National a relatat pe larg epopeea romanului inceputa in Spania, insitand pe semnele de intrebare pe care le ridica felul in care s-a derulat procesul.

Drama romanului a ajuns si in presa spaniola. Cotidianul El Periodico prezinta cazul, citand Jurnalul National. Redactorii spanioli au reusit si sa vorbeasca cu avocatul lui Vasilica, Jose Angel Mendez, care insa nu a dorit sa discute si cu jurnalistii romani. Vasilica il acuza pe Mendez ca i-a tradat interesele si ca i-a spus ca nu are voie sa faca recurs la cele doua hotarari judecatoresti prin care ii era luat copilul. Mendez a declarat jurnalistilor spanioli ca "Judecatorii spanioli au dreptul de a ridica custodia unui tata, chiar daca este cetatean strain, si de a incredinta copilul mamei".

SANSE FOARTE MICI
Vasilica Iulian Grosu va fi operat in cursul zilei de astazi la Spitalul Clinic de Urgenta Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri. Directorul spitalului, dr. Ileana Carmen Boiangiu, ne-a declarat ca "starea pacientului se mentine stabila in continuare, dar, chiar si dupa interventia chirurgicala, riscul vital este foarte mare. El are aproximativ 30%-40% sanse de supravietuire". Barbatul nu este la prima tentativa de acest gen, potrivit medicilor care il ingrijesc. Pana acum, ei i-au facut unele incizii de decompresie a zonelor arse de pe membrele inferioare. In interventia de astazi, pacientului ii va fi excizata o parte din arsura. (Steluta Indrei)

TACERE
In lipsa unui birou sau a unui atasat de presa, Ambasada Spaniei la Bucuresti nu poate face publica o pozitie sau o declaratie oficiala. Singurul abilitat sa dea presei informatii e consulul, care nu se afla deocamdata in Bucuresti. Este de asteptat ca, la revenirea in Capitala, acesta sa comenteze cazul Grosu.

×
Subiecte în articol: observator