x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Drept la replică: Ministerul Culturii răspunde Jurnalului Naţional

Drept la replică: Ministerul Culturii răspunde Jurnalului Naţional

11 Apr 2008   •   00:00


În legătură cu articolul intitulat "Iorgulescu se încurcă în minciuni", semnat de doamna Cristina Diac, apărut în Jurnalul Naţional de la 10 aprilie 2008, vă rugăm să publicaţi următorul drept la replică:



În legătură cu articolul intitulat "Iorgulescu se încurcă în minciuni", semnat de doamna Cristina Diac, apărut în Jurnalul Naţional de la 10 aprilie 2008, vă rugăm să publicaţi următorul drept la replică:

"1. Controlul efectuat de Arhivele Naţionale la arhiva Ministerului Culturii şi Cultelor nu a constatat lipsa unor documente.

2. Aşa-zisa lipsă de 500 de metri liniari de arhivă provine, de fapt, din înlăturarea a numeroase bibliorafturi în care se aflau doar cîteva foi, ceea ce a dus la o apreciere iniţial eronată a cantităţii de documente din arhiva ministerului ce se află depozitată la Casa Presei Libere. Filele au fost redistribuite în alte bibliorafturi.

3. Privitor la ancheta anunţată de domnul ministru Adrian Iorgulescu, aceasta se referă, în general, la modul de păstrare a documentelor de arhivă din minister. De verificarea acesteia răspunde secretarul general al ministerului, domnul Virgil Ştefan Niţulescu. Concluziile acestei verificări vor fi comunicate în termen de două săptămîni.

4. Referitor la documentele solicitate de Jurnalul Naţional, menţionăm că, potrivit Ordinului ministrului Internelor nr. 353/2002, acestea nu au caracter public şi, în consecinţă, nu pot fi comunicate.

5. Referitor la afirmaţiile atribuite domnului secretar de stat Demeter Andras Istvan, acesta declară următoarele: «Ţin să precizez că afirmaţiile care îmi sînt atribuite în articol nu îmi aparţin. Uimirea mea a fost legată de informaţia primită de la redactorul dumneavoastră, potrivit căreia, eu aş fi fost coordonatorul comisiei de anchetă. În realitate, la conducerea comisiei de anchetă a fost numit domnul secretar general Virgil Ştefan Niţulescu, lucru confirmat de ministrul Culturii şi Cultelor, domnul Adrian Iorgulescu, în plenul Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă a Camerei Deputaţilor».

6. Nu înţelegem care este legătura dintre situaţia arhivei Ministerului Culturii şi Cultelor, aflată la Piaţa Presei Libere, şi lucrările de investiţii desfăşurate la noul sediu al Bibliotecii Naţionale a României. În orice caz, considerăm că aprecierile privind cruciadele politicienilor cu lustrabilii şi dinozaurii comunişti au un caracter vădit tendenţios, care nu rezonează cu realitatea şi care descalifică demersul jurnalistic al colaboratoarei dumneavoastră".

Biroul de Presă MCC

×
Subiecte în articol: observator